Briedis sašutis par pretinieka netīrajiem sitieniem; latvieša treneris apbrīno Durodola izturību. FOTO
Kā atklāja Maira Brieža treneris Sandis Kleins, nigēriešu bokseris jau pirms cīņas mēģinājis dažādas viltības.
Citi sporta veidi
2016. gada 15. maijs, 13:42

Briedis sašutis par pretinieka netīrajiem sitieniem; latvieša treneris apbrīno Durodola izturību. FOTO

Jauns.lv

Nigērijas bokseris Olanrevaju Durodolu cīņā ar latvieti Mairi Briedi bieži darbojies netīri, kas Briedim nav pieņemami, pēc cīņas atzina Latvijas sporta zvaigzne.

Kā ziņots, sestdienas naktī notikušajā cīņā Briedis triumfēja ar tehnisko nokautu, iegūstot Pasaules Boksa padomes (WBC) Sudraba jostu.

Cīņa Rīgā sākās tikai vienos naktī un Briedis secināja, ka tas sagādāja problēmas, tomēr abiem bokseriem apstākļi bija vienādi. "Divreiz iesildījos, divreiz atdzisu, tāpēc cīņas sākumā sanāca izlaist pāris stiprus sitienus, bet trenerim pēc otrā raunda jau bija nokliegta balss, tāpēc viņš man turpmāk varēja palīdzēt tikai starp raundiem," pēc dueļa atcerējās Briedis. "Tas, ka cīņa sākās tik vēlu, izsita no līdzsvara, tomēr pretinieks pēc katra mana sitiena palika arvien ļenganāks."

Briedis atzina, ka pretinieks bijis ļoti augstas klases un atgādināja, ka sagatavošanās posmā nācās cīnīties arī ar dažādām problēmām. "Bija traumas, ko publiski nemaz nevēstījām, federāciju konflikti." Latvietis pēc cīņas stāstīja, ka visvairāk sāp pakausis, jo viņš pa turieni saņēma vairākus neatļautus sitienus, tomēr ringa tiesnesis uz pretinieka provokācijām nav reaģējis. "Profesionālais bokss ir netīrs. Bija dažādas provokācijas, tomēr es negribēju paļauties un boksēties tik netīri kā viņš."

Latvijas bokserim Mairim Briedim duelī ar nigērieti Olanrevaju Durodolu bija ļoti liels pārsvars, kas viņa trenerim Sandim Kleinam licis brīnīties kā iespējams šādu sitienu jūru izturēt. Kā pēc cīņas atklāja Kleins, neliels skandāls aizkulisēs izcēlies jau pirms dueļa, jo Durodols taisījis skandālu par cimdiem. "Viņš bija izdomājis, ka kā līdzšinējais čempions boksēs ar saviem cimdiem, piektdien vēl parakstījās uz tiem un teica, ka apmierina, bet pirms dueļa pēkšņi stāstīja, ka nevarot cimdos ievilkt īkšķi," stāstīja Kleins. "Man parādīja cimdus, kas bija plāni, veci un lietoti, bet pašam uz rokas drausmīgi liels teips - jo stiprāk noteipo, jo spēcīgāki sitieni. Teicu, lai maina teipu un pēc tam viņam uzreiz roka iegāja cimdā."

"Viņš domāja, ka uzvedīsies kā savās mājās, tomēr mēs esam mājinieki," uzsvēra Kleins.

Brieža treneris atzina, ka cīņas sākumā neliels pārsvars bijis pretiniekam, jo latvietim nācies uzņemt vairākus ļoti stiprus sitienus, bet viss mainījās ceturtajā raundā, kurā Briedim bija ļoti liels pārsvars. "Jau pirms cīņas teicu, ka, balstoties uz savu pieredzi amatieru boksā, Durodols ir trīs raundu bokseris. Zinājām, ka sākumā viņš būs ļoti labs un šajā laikā vajadzēja kustēties," teica Kleins. "Tomēr pēc tam, zinot kādi Mairim ir sitieni, tas, ko turēja Durodols, likās, ka nav reāli. Pirmo reizi kaut ko tādu redzēju."

Kaut skaļu skatītāju atbalstītajam Briedim cīņas gaitā bija ļoti liels pārsvars, Durudols izturēja līdz desmitajam raundam, kad ringa tiesnesis beidzot pārtrauca dueli. Kleins pēc cīņas atzina, ka, viņaprāt, dueli vajadzēja apturēt jau dažus raundus iepriekš, kad tiesnesis Durodolam izskaitīja līdz astoņi, tomēr ļāva cīņu turpināt.

Kā zināms, pēc iepriekš solītā Briedis tagad kļuvis par obligāto pretendentu uz WBC čempiona jostu smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem). Pēc cīņas Briedis atklāja, ka viņš jau aicināts uz WBC biroju Meksikā, kur tiek piedāvāts oficiāli saņemt izcīnīto šīs organizācijas jostu. Līdzšinējais pasaules čempions WBC versijā bija krievs Dmitrijs Drozds, kurš guva traumu un zaudēja titulu. Jaunais šīs kategorijas čempions tiks noskaidrots 29.maijā, kad brits Tonijs Beljū cīnīsies ar Ilungu Makabu no Kongo, bet pēc tam paredzams, ka Briedis sacentīsies ar šī pāra spēcīgāko bokseri.

Pašlaik 31 gadu vecais Briedis savā profesionālajā karjerā 20 cīņās guvis 20 uzvaras, 17 reizes pretinieku nokautējot. Tikmēr 35 gadus vecais Durodols 25 cīņās guvis 22 panākumus, turklāt 20 reizes spējis uzvarētos dueļus noslēgt priekšlaicīgi.

 

LETA/Foto: Mārtiņš Ziders/LETA, Ieva Lūka/LETA, Ieva Čīka/LETA

Tēmas