Hokejs
2016. gada 15. maijs, 14:05

Beresņevs nolemj pēc pirmās uzvaras Latvijas izlases hokejistiem iedot brīvdienu

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase pēc sestdien izcīnītās pirmās uzvaras pasaules čempionātā Maskavā svētdien nolēma neaizvadīt iepriekš plānoto kārtējo treniņu, tā vietā dodoties uz pieņemšanu Latvijas vēstniecībā Krievijā, aģentūra LETA noskaidroja komandā.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase sestdien ar 2:1 pieveica Kazahstānu, gūstot pirmo panākumu turnīrā un nosargājot vietu pasaules hokeja elitē, kamēr kazahiem labāko sabiedrība būs jāatstāj. Uzvarētājiem vārtus guva komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš un valstsvienības debitants Māris Bičevskis, kuru atzina par labāko Latvijas izlasē.

Līdz šim Latvijas izlase Maskavā, atšķirībā no daudzām citām komandām, ikreiz izmantoja iespēju trenēties arēnā un nevienu treniņu neatcēla, tomēr pēc pirmā panākuma treneri nolēma spēlētājiem iedot brīvdienu. Savukārt vakarpusē plkst.18 hokejisti, treneri, apkalpojošais personāls un izlases vadība tiek gaidīti vēstniecībā, kur viņus uzņems Latvijas vēstniece Astra Kurme.

Viesošanās vēstniecībā jau kļuvusi par tradīciju, jo pēdējos piecus gadus katrā pasaules čempionātā Latvijas hokejisti dodas pie savas valsts pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pasaules čempionāta A apakšgrupas turnīra pēdējā spēlē otrdien tiksies ar Norvēģiju. Leonīda Beresņeva trenētā komanda saglabā izredzes uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, taču tad jācer uz labvēlīgiem konkurentu spēļu iznākumiem. Labāko astoņu komandu skaitā Latvija var tikt, ja pēdējā mačā uzvarēs Norvēģiju, Šveice zaudēs abas savas atlikušās spēles Zviedrijai un Čehijai, bet Dānija zaudēs Čehijai un kaut punktu pazaudēs arī pret Kazahstānu.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar piecās spēlēs gūtiem 14 punktiem ir Čehija, bet tai ar 12 punktiem seko Krievija. Trešā ar 11 punktiem ir Zviedrija, bet ceturtā ar septiņiem punktiem ir Šveice. Pa sešiem punktiem ir Dānijai un Latvijai, bet septīto pozīciju ar pieciem punktiem ieņem Norvēģija. Tikmēr Kazahstāna ar diviem punktiem ir pēdējā un augstāk pakāpties vairs nevar.

Kā vēstīts, Latvijas izlase šo čempionātu iesāka atzīstami, tomēr pirmajās piecās spēlēs bija vienīgā komanda apakšgrupā, kas cīnījās bez uzvarām. Turnīra pirmajā mačā Latvija ar 1:2 papildlaikā piedzīvoja neveiksmi pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai.

Turpinājumā pirmdien Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā, trešdien Latvija ļoti dramatiskā duelī ar 4:5 piekāpās Šveicei, mača laikā spējot atspēlēties no 0:3 deficīta, bet piektdien pēcspēles metienos ar 2:3 atzina arī Dānijas pārākumu. Visbeidzot pirmā uzvara, kura ļāva saglabāt vietu elitē, tika izcīnīta sestdien pret Kazahstānu.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA