Latvijas basketbola talants Kurucs palīdz Barselonas "Lassa" uzvarēt jaunatnes Eirolīgā
Rodions Kurucs kārtējo reizi apliecinājis, ka ir viens no talantīgākajiem jaunajiem basketbolistiem Eiropā.
Basketbols
2016. gada 15. maijs, 14:50

Latvijas basketbola talants Kurucs palīdz Barselonas "Lassa" uzvarēt jaunatnes Eirolīgā

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs svētdien iemeta 14 punktus un palīdzēja Spānijas vienībai Barselonas "Lassa" triumfēt "Adidas Next Generation" jeb jaunatnes Eirolīgas finālturnīrā.

Sacensību titula mačā "Lassa" ar 90:82 (33:17, 17:29, 20:17, 20:19) pieveica Serbijas komandu Belgradas "Crvena Zvezda".

Kurucs šajā spēlē laukumā pavadīja 20 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā iemeta četrus no septiņiem divpunktu metieniem un divus no sešiem trīspunktniekiem. Latvijas basketbolista kontā bija arī divas atlēkušās bumbas, divas kļūdas, divi izprovocēti pārkāpumi un četras piezīmes, kas ļāva tikt pie sešiem efektivitātes punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 21 punktu bija Ēriks Martiness Vila.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Barselonas vienības basketbolisti pirmajā mačā ar 83:75 uzvarēja Parīzes Nacionālā sporta un fiziskās izglītības institūta (INSEP) komandu no Francijas, bet piektdien ar 85:70 pārspēja Belgradas "Mega Bemax" no Serbijas.

Pirmajā finālturnīra mačā Kurucs guva 18 punktus, bet otrajā iemeta 15.

Savukārt sestdien Kurucs izcēlās ar 13 punktiem, bet "Lassa" ar 83:66 uzvarēja Lietuvas klubu Kauņas "Žalgiris".

Ar trim uzvarām trīs mačos "Lassa" izcīnīja pirmo vietu A apakšgrupā un sasniedza turnīra finālu.

Kā zināms, Kurucs pērn vasarā ar Barselonas komandu noslēdza četru gadu līgumu, tomēr viņa pievienošanās jaunajai vienībai noslēdzās neveiksmīgi, jo vēl pirms sezonas sākuma tika gūta meniska trauma, kas lika izlaist vairākus mēnešus.

JJanvārī jauniešu Eirolīgas kvalifikāciju nepārvarēja Latvijas komandas "VEF Rīga" jaunie basketbolisti.

Šajā nedēļas nogalē turpat Berlīnē risinās arī ULEB Eirolīgas "Final Four" sacensības, kurās piedalās Dāvis Bertāns ar Spānijas klubu Vitorijas "Laboral Kutxa". Piektdien pusfinālā šī vienība ar 77:88 pagarinājumā piekāpās Turcijas komandai Stambulas "Fenerbahce", bet svētdien par turnīra bronzu cīnīsies ar Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA