"Ventspils" basketbolisti uzvar čempionus "VEF Rīga" un pagarina LBL pusfināla sēriju
Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 21 punktu bija Māris Gulbis (attēlā), bet 20 punktus iemeta Villijs Dīns.
Basketbols
2016. gada 15. maijs, 19:13

"Ventspils" basketbolisti uzvar čempionus "VEF Rīga" un pagarina LBL pusfināla sēriju

Jauns.lv

"Ventspils" komanda svētdien ar rezultātu 86:80 (15:25, 23:12, 21:24, 27:19) pieveica čempionvienību "VEF Rīga", pagarinot "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sēriju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sērijā līdz trim uzvarām "Ventspils" pietuvojās pretiniekiem līdz 1-2, bet nākamais mačs otrdien tiks aizvadīts Rīgā.

Pirmo ceturtdaļu ļoti pārliecinoši aizvadīja rīdzinieki, pēc desmit minūtēm atrodoties vadībā ar 25:15. Otrajā ceturtdaļā ventspilnieki pārņēma iniciatīvu un pēc puslaika jau ar 38:37 priekšā bija mājinieki.

Otrajā puslaikā pirmajās 17 minūtēs neviena no komandām neieguva lielāku pārsvaru par četriem punktiem, bet ceturtās ceturtdaļas vidū pārliecinošāk darbojās ventspilnieki un pēc Derika Niksa bumbas trieciena grozā no augšas panāca jau 80:74. Tiesa, pēdējās minūtes ievadā meksikāņu aizsargs Fransisko Kruss ar pustālo metienu panāca izlīdzinājumu 80:80. Turpinājumā vēl divus punktus iemeta Nikss, bet ventspilnieki noturēja aizsardzībā Džoša Harelsonu un guva uzvaru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 21 punktu bija Māris Gulbis, bet 20 punktus iemeta Villijs Dīns.

Tikmēr "VEF Rīga" sastāvā 20 punktus sameta Kruss, bet ar 19 punktiem piebalsoja Džošua Bostiks.

Kā zināms, sērijas pirmajā spēlē uzvaru ar 76:65 pretinieku laukumā guva "VEF Rīga", turklāt "Ventspils" zaudēja komandas līderi Kristapu Janičenoku, kuram plīsusi Ahileja cīpsla un sezona viņam ir beigusies. Savukārt sērijas otrajā mačā rīdzinieki savā laukumā ceturtajā ceturtdaļā bija iedzinējos ar 13 punktiem, taču spēja atspēlēties un gūt panākumu pagarinājumā ar 98:93.

"Ventspils" un "VEF Rīga" komandas finālos savā starpā bija tikušās iepriekšējās piecas sezonas, bet nu kārtība ir izjaukta, jo finālu sasniegusi regulārā čempionāta uzvarētāja "Valmiera"/ORDO, kas savā pusfinālā ar 3-0 pieveica "Liepāja"/"Triobet" spēlētājus.

"Valmiera"/ORDO un regulārā čempionāta otrās vietas ieguvēja "Ventspils" automātiski sasniedza izslēgšanas sacensību pusfinālu, kamēr "VEF Rīga" un "Liepāja"/"Triobet" sacentās ceturtdaļfinālā. Tajos sērijā līdz trim uzvarām rīdzinieki ar 3-0 pieveica "Valka"/"Valga" komandu, kamēr liepājnieki ar tādu pašu rezultātu pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolistus.

LBL regulārajā turnīrā "Ventspils" aizvadīja 36 spēles, kuru laikā izcīnīja 28 uzvaras. Tikmēr "VEF Rīga" saistībā ar piedalīšanos VTB Vienotajā līgā nospēlēja 20 mačus, tiekot pie 15 panākumiem.

Šosezon "VEF Rīga" un "Ventspils" divas reizes tikās regulārās sezonas laikā, uzvaras dalot uz pusēm. Savukārt kopumā abas vienības tikušās 62 reizes, un katra guvusi pa 31 panākumam.

Kopš 1998.gada LBL finālā bija spēlējušas tikai komandas no Ventspils un Rīgas, bet šogad šī sistēma ir izjaukta, jo finālā būs Valmieras komanda.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot "Ventspili".

LETA/ Foto: bkventspils.lv