Dāņi uzvar čehus, taču nelaupa Latvijas sapni par ceturtdaļfinālu
Pēc Dānijas uzvaras "bullīšos" pār čehiem Latvijas izlase joprojām saglabā cerības uz ceturtdaļfinālu, tomēr tai ne tikai pašai pēdējā spēlē otrdien jāpieveic Norvēģija, bet arī jācer arī uz labvēlīgiem citu spēļu iznākumiem.
2016. gada 15. maijs, 19:23

Dāņi uzvar čehus, taču nelaupa Latvijas sapni par ceturtdaļfinālu

Jauns.lv

Pasaules čempionāta hokejā spēlē svētdien Dānijas izlase ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Čehiju, bet Vācijas izlase pamatlaika pēdējā minūtē izrāva uzvaru pār ASV.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizvadītajā A apakšgrupas mačā Čehijai piederēja pārsvars, tomēr tā spēja gūt tikai vienus vārtus, kad 25.minūtē precīzs bija Tomāšs Plekanecs. Tomēr 44.minūtē Mortens Madsens panāca izlīdzinājumu 1:1 un uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos. Tur Dānija skaisti realizēja visus trīs savus mēģinājumus un izcīnīja uzvaru.

Kā zināms, Latvijas izlase joprojām saglabā cerības uz ceturtdaļfinālu, tomēr tai ne tikai pašai pēdējā spēlē otrdien jāpieveic Norvēģija, bet arī jācer arī uz labvēlīgiem citu spēļu iznākumiem. Ja Šveice šodien jebkādā variantā (pamatlaikā, pagarinājumā, pēcspēles metienu sērijā) pieveiks Zviedriju, Latvijai izredzes sasniegt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu būs zudušas. Šveice atlikušajās divās spēlēs nedrīkst izcīnīt vairāk par vienu punktu, bet Dānija nedrīkst gūt vairāk par vienu punktu pirmdien gaidāmajā spēlē ar Kazahstānu.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar sešās spēlēs gūtiem 15 punktiem ir Čehija, bet tai ar 12 punktiem seko Krievija. Trešā ar 11 punktiem ir Zviedrija, bet uz ceturto pozīciju ar astoņiem punktiem pakāpusies Dānija. Pie septiņiem punktiem tikusi Šveice, seši punkti ir Latvijai, bet septīto pozīciju ar pieciem punktiem ieņem Norvēģija. Tikmēr Kazahstāna ar diviem punktiem ir pēdējā un augstāk pakāpties vairs nevar.

Citā spēlē svētdien pārsteigumu sagādāja Vācija, kas ar 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) pieveica ASV izlasi. Uzvaru Vācijas izlase izrāva 33 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad atzīmējās Korbinians Holcers. Tāpat pa vieniem vārtiem uzvarētājiem iemeta Patriks Hāgers un Kristiāns Ērhofs, bet ASV sastāvā atzīmējās Džeiks Makeibs un 18 gadus vecais Ostons Metjūzs.

Vācijas izlase pamatlaikā Vāciju spējusi uzveikt pirmoreiz kopš 1993.gada.

B apakšgrupas kopvērtējumā Somijai un Kanādai ir pa 15 punktiem piecos mačos. Šīs abas komandas, kuras vēl nav piedzīvojušas zaudējumu, apakšgrupu turnīra noslēdzošajā dienā aizvadīs savstarpējo spēli. Uz trešo vietu ar desmit punktiem pakāpusies Vācija, kas jau garantējusi vietu ceturtdaļfinālā un tagad par punktu apsteidz ASV. Vēl seši punkti ir Slovākijai, Francijas kontā ir pieci punkti, bet pa trim punktiem savākušas Ungārija un Baltkrievija.

Ja A apakšgrupā no augstākās divīzijas izkritīs Kazahstāna, B apakšgrupā cīņa par vietas saglabāšanu ir daudz sīvāka - lai no izkrišanas izvairītos neveiksmīgi spēlējošā Baltkrievija, tai pēdējā spēlē pret Franciju jāgūst vairāk punktu nekā Ungārija iespēs duelī ar Vāciju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantē pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām. Jau pašlaik ir skaidrs, ka augstāko divīziju pametīs A apakšgrupas vājākā komanda un tās vietā nāks Slovēnija, bet no B apakšgrupas nevar izkrist Vācija un Francija, kas pasaules čempionātu uzņems nākamajā gadā. Ja B grupā pēdējā vietā nepaliks Vācija vai Francija, vietu nākamās sezonas augstākās divīzijas turnīrā nodrošinās arī Itālija.

LETA/ Foto: EPA/LETA