foto: LETA
Baumanim kļūda startā liedz pārvarēt PČ Lielbritānijas posma pusfinālu
Latvijas rallijkrosa autobraucējs Jānis Baumanis.
Citi sporta veidi
2017. gada 28. maijs, 21:35

Baumanim kļūda startā liedz pārvarēt PČ Lielbritānijas posma pusfinālu

LETA

Latvijas autosportists Jānis Baumanis svētdien pieļāva kļūdu startā un nepārvarēja pasaules rallijkrosa čempionāta Lielbritānijas posma pusfinālu.

"SuperCar" klasē Baumanis, kurš pārstāv STARD komandu, pusfinālu sāka no trešās rindas un jau startā pēc kļūdas aizkavējās, turpinājumā vairs nespējot apsteigt kādu no konkurentiem, finišējot sestajā vietā.

Finālā dubultuzvaru izcīnīja "Volkswagen" piloti norvēģis Peters Sūlbergs un zviedrs Jūhans Kristofešsons, kamēr trešais bija norvēģis Andreass Bakerūds.

Pirms tam Baumanis kvalifikācijā četrās kārtās guva desmito vietu, tomēr sodi konkurentiem ļāva latvietim pakāpties uz devīto pozīciju. Savukārt EKS vienību pārstāvošais latvietis Reinis Nitišs pēc ļoti neveiksmīgām pirmajām divām kvalifikācijas kārtām ieņēma 17.vietu, nespējot tikt pusfinālā, bet konkurentu sodi viņu pacēla uz 16.pozīciju, kas dod vienu punktu pasaules čempionāta kopvērtējumā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc piektā posma par līderi ar 124 punktiem kļuvis Kristofešsons, kuram ar 120 punktiem seko svētdien piekto vietu guvušais Nitiša komandas biedrs un pērnā gada pasaules čempions Matīass Ēkstrems no Zviedrijas, bet trešais ar 117 punktiem ir Sūlbergs.

Tikmēr Nitišs kopvērtējumā ar 38 punktiem atkāpies par vienu vietu uz 11.pozīciju, bet Baumanis ar 27 punktiem atrodas 13.vietā.

Šosezon Latvijas braucēji finālā spējuši iekļūt vienu reizi, kad Nitišs guva piekto vietu otrajā etapā.

Lidenhilas trase ir vēsturiska ar to, ka tur 1967.gadā tika aizvadītas pirmās rallijkrosa sacensības, aizsākot jaunu autosporta novirzienu.

Šosezon pasaules čempionātā rallijkrosā kopumā iecerēti 12.posmi, septembrī arī aizvadot sacensības Latvijas trasē Biķerniekos.