foto: AFP
Ikauniece-Admidiņa sasniedz iespaidīgu Latvijas rekordu un izcīna bronzu prestižajās Gecisas sacensībās
Latvijas labākā sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa.
2017. gada 28. maijs, 18:03

Ikauniece-Admidiņa sasniedz iespaidīgu Latvijas rekordu un izcīna bronzu prestižajās Gecisas sacensībās

LETA

Iepriekšējo divu gadu Latvijas labākā sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa svētdien Austrijas pilsētiņā Gecisā notiekošajās prestižajās vieglatlētikas daudzcīņas sacensības sasniedza lieliskus rezultātus tāllēkšanā un šķēpmešanā, kārtējo reizi labojot Latvijas rekordu summā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmajā septiņcīņā jaunā trenera vadībā Ikauniece-Admidiņa tika pie 6815 punktiem, Latvijas rekordu, kas pērn tika sasniegts tieši Gecisā, uzlabojot uzreiz par 193 punktiem un sacensībās gūstot trešo vietu. Pašās sacensībās latviete izcīnīja trešo vietu.

Otrā sacensību diena sākās ar tāllēkšanu, kur Ikauniece-Admidiņa jau pirmajā mēģinājumā bija 6,64 metrus tāla un par 15 centimetriem pārspēja savu personisko rekordu. Zīmīgi, ka otrajā lēcienā viņa uzrādīja rezultātu 6,49 metri, atkārtojot līdzšinējo rekordu.

Savukārt pēc tam šķēpmešanā latviete otrajā mēģinājumā uzrādīja rezultātu 56,17 metri. Arī šis viņai būtu jauns personiskais rekords, tomēr pirms nedēļas sacensībās Tallinā latviete šķēpu spēja mest 56,32 metrus tālu.

Tāpat šis Ikauniecei-Admidiņai būtu Gecisas sacensību visu laiku tālākais metiens šķēpmešanā, ja ne divas konkurentes neuzrādītu vēl fantastiskākus rezultātus - Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione Nafisatu Tiama no Beļģijas meta 59,32 metrus tālu un personisko rekordu pārspēja uzreiz par vairāk nekā sešiem metriem, bet šveiciete Geraldīne Rukštūla meta 58,31 metru un savu līdzšinējo rekordu uzlaboja tieši par četriem metriem.

Sacensību noslēgumā 800 metros Ikaunieces-Admidiņas rezultāts bija divas minūtes un 11,76 sekundes, kas šajā disciplīnā deva septīto vietu un ļāva droši labot Latvijas rekordu.

Pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs septiņu disciplīnu summā Ikauniece-Admidiņa nopelnīja 6617 punktus, izcīnot ceturto vietu, bet pirms gada Gecisā viņa savāca 6622 punktus. Šoreiz pēc četrām disciplīnām viņai bija par 30 punktiem mazāk nekā pērn.

LETA jau vēstīja, ka sestdien pirmajā sacensību dienā Ikauniece-Admidiņa personisko rekordu pārspēja 200 metru sprintā, bet pārējās disciplīnās bija tuvu rekordam.

Aizvadītajās sacensībās Gecisā uzvaru ar 7013 punktiem guva Tiama, bet 6836 punktus savāca un latvieti aiz muguras noturēja vāciete vāciete Karolīne Šēfere.

Kā zināms, aizpērn Ikauniece-Admidiņa trīs reizes laboja Latvijas rekordu septiņcīņā un sezonas kulminācijā izcīnīja bronzu pasaules čempionātā, bet pērn viņa valsts rekordu uzlaboja vienu reizi un bija sezonas svarīgākajā startā bija ceturtā Olimpiādē.

Pēc olimpiskajām spēlēm Ikauniece-Admidiņa pārtrauca sadarbību ar savu ilggadējo treneri Andi Austrupu un pašlaik trenējas pie igauņu speciālista Andreja Nazarova.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās