foto: Evija Trifanova/LETA
Atis Strenga Phjončhanas olimpiskajās spēlēs būs kamaniņu braukšanas sacensību žūrijas komisijas priekšsēdētājs
Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga.
Citi sporta veidi
2017. gada 27. maijs, 13:27

Atis Strenga Phjončhanas olimpiskajās spēlēs būs kamaniņu braukšanas sacensību žūrijas komisijas priekšsēdētājs

LETA

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga nākamā gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs būs kamaniņu braukšanas sacensību žūrijas komisijas prieksšēdētājs, vēsta Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Strenga, kurš LKSF prezidenta amatā ir kopš 2000.gada, olimpiskajās spēlēs jau ir darbojies sacensību žurijas komisijā, jo 2014.gadā Soču Olimpiādē viņš bija žūrijas komisijas priekšsēdētāja vietnieks.

Žūrijas komisija ir atbildīga par visu noteikumu ievērošanu, kā arī vai tiek ievērotas visas drošības prasības olimpisko spēļu sacensību laikā.

Strengas kandidatūru žūrijas komisijas priekšsēdētāja amatā apstiprināja Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) izpildkomiteja. Par Strengas vietniekiem darbam Phjončhanā ir apstiprināti vācietis Stefans Rīgels un amerikānis Marks Grimmets.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).