foto: EPA/LETA
Palameika Dimanta līgas uzvarētājas titulu sāk aizstāvēt ar sesto vietu sacensībās ASV
Madara Palameika Jūdžinā ļoti spēcīgā konkurencē prata izcīnīt sesto vietu.
Citi sporta veidi
2017. gada 27. maijs, 12:01

Palameika Dimanta līgas uzvarētājas titulu sāk aizstāvēt ar sesto vietu sacensībās ASV

LETA

Latvijas vieglatlēte Madara Palameika, kura pērn izcīnīja uzvaru Dimanta līgas kopvērtējumā šķēpmešanā dāmām, titula aizstāvēšanu sāka ar piektdien izcīnītu sesto vietu Dimanta līgas posma sacensībās ASV pilsētā Jūdžinā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas rekordiste labākajā no mēģinājumiem šķēpu raidīja 62,14 metrus tālu, kas šobrīd ir 13.labākais rezultāts pasaulē šajā sezonā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Tatjana Haladoviča no Baltkrievijas, kura bija 66,30 metrus tāla, aiz sevis atstājot ķīnieti Šijinu Liu (65,21) un horvātieti Saru Kolaku (64,64), kamēr ceturto vietu ieņēma olimpiskā čempione Barbora Špotākova no Čehijas (63,30).

Palameika par izcīnītu sesto vietu nopelnīja trīs Dimanta līgas kopvērtējuma punktus, kamēr Haladoviča tika pie astoņiem punktiem.

Šajās sacensībās septiņas labākās šķēpraides sasniedza rezultātus, kas bija labāki par šī gada pasaules čempionāta kvalifikācijas normatīvu (61,40), taču Palameika ceļazīmi uz augustā Londonā gaidāmajām planētas meistarsacīkstēm jau nodrošināja pērn kā Dimanta līgas kopvērtējuma uzvarētāja.

Jūdžinā risinās šīs sezonas trešais Dimanta līgas posms, bet šķēpmetējām šīs bija pirmās sacensības. Vēl šosezon šķēpraides Dimanta līgas sacīkstēs startēs četros posmos.

LETA jau ziņoja, ka pērn Dimanta līgas noslēdzošajā posmā Briselē, Palameika laboja sev piederošo rekordu, šķēpu raidot 66,18 metrus tālu, nodrošinot arī uzvaru Dimanta līgas kopvērtējumā.

Palameika pērn uzvarēja četros no septiņiem Dimanta līgas posmiem - Birmingemā, Rabātā, Lozannā un Briselē. Kopvērtējumā latviete izcīnīja 59 punktus, savu tuvāko sekotāju Ketrīnu Mičelu no Austrālijas apsteidzot par 34 punktiem, bet vēl par diviem punktiem mazāk bija titulētajai Špotākovai.

Šīs sezonas līdere šķēpmešanā dāmām ir turciete Eda Tugsuza, kura ceturtdien startēja un uzvarēja "Rīgas kausu" sacensībās Ogrē. Pirms vairāk kā nedēļas viņa sacensībās Azerbaidžānā šķēpu raidīja 67,21 metrus tālu.

Šosezon veiksmīgi startē arī Latvijas jaunā šķēpraide Anete Kociņa, kura pagājušajā nedēļā Ogrē starptautiskajās SELL studentu spēlēs ar 61,60 metrus tālu metienu izpildīja šī gada pasaules čempionāta normatīvu. Viņas rezultāts šobrīd ir 15.labākais šajā sezonā pasaulē.

Vēl piektdien Dimanta līgā Jūdžinā labāko rezultātu pasaulē tāllēkšanā dāmām sasniedza titulētā amerikāniete Britnija Rīza. 2012. gada Londonas olimpisko spēļu čempione aizlēca 7,01 metrus tālu, par 18 centimetriem pārspējot savu tautieti Tjanu Bartoletu, kura pērn uzvarēja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr 5000 metru skrējienā dāmām ātrākā bija etiopiete Genzebe Dibaba, kura distanci veica 14 minūtēs un 25,22 sekundēs, kas ir otrs labākais rezultāts šajā sezonā, bet 3000 metru kavēkļu skrējienā sievietēm uzvarēja Selipine Čespola no Kenijas, finišu sasniedzot astoņās minūtēs un 58,78 sekundēs, kas ir sezonas labākais rezultāts šajā distancē.

Dimanta līgas posms Jūdžinā noslēgsies sestdien.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās