foto: AP/Scanpix/LETA
Bijušais NHL hokejists pirmo reizi slido pēc kājas amputācijas
Kreigs Kaninghems izdara simbolisko iemetienu NHL spēlē starp Arizonas "Coyotes" un Minesotas "Wild".
Sporta zvaigznes
2017. gada 26. maijs, 17:17

Bijušais NHL hokejists pirmo reizi slido pēc kājas amputācijas

Kasjauns.lv

Ko tu hokejistam padarīsi? AHL komandas Tuksonas "Roadrunners" kapteinis Kreigs Kaninghems, kurš savulaik pārstāvējis arī NHL komandas Bostonas "Bruins" un Arizonas "Coyotes" vien dažus mēnešus pēc kājas amputācijas jau atgriezies uz ledus.

26 gadus vecais Kreigs Kaningems vien trīs mēnešus pēc kājas amputācijas jau atgriezies uz ledus. Nelaime ar bijušo NHL hokejistu, kurš noteikti vēl cerēja atgriezties pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, kur bija aizvadījis 63 spēles, pārstāvot Arizonas "Coyotes" un Bostonas "Bruins" komandas, notika pagājušā gada 19. novembrī. AHL spēlē Arizonas fārmkluba Tuksonas "Roadrunners" aizsargs Kaningems pēkšņi saļima uz ledus. Mediķi 85 minūtes viņam veica sirds masāžu, lai hokejistu uzturētu pie dzīvības.

Mēnesi vēlāk 24. decembrī mediķi paziņoja par neizbēgamo, ka sportista kājas apakštilbā ir infekcija un tā ir jāamputē, ko arī viņi izdarīja.

Nedaudz vairāk kā trīs mēnešus pēc amputācijas Kreigs Kaninghems jau atgriezies uz ledus. Viņam amputētās kājas vietā ir protēze un pirmos soļus palīdzēja veikt fizioterapeits un komandas biedrs Konors Gārlands.