foto: Atlanta Journal-Constitution/TNS/ Vida Press
Iedvesmojošs video: pēc smagas traumas paralizētais sportists atkal staigā
Devonu Geilu grūtajos brīžos atbalstīja visa ASV.
Sporta zvaigznes
2017. gada 26. maijs, 15:31

Iedvesmojošs video: pēc smagas traumas paralizētais sportists atkal staigā

Kasjauns.lv

Amerikāņu futbolists Devons Geils pirms diviem gadiem guva šausminošu savainojumu, pēc kura nespēja pakustināt savu ķermeni no kakla uz leju. Pirms dažām stundām Devons publicējis emocionālu video, kurā redzams, kā viņš atkal staigā.

Luiziānas štatā bāzētās "Southern University" amerikāņu futbola komandas uzbrucēja Devona Geila dzīvi pilnībā izmainīja 2015. gada, 27. septemebra, spēle pret spēcīgās Džordžijas universitātes komandu "Sanford" stadionā. Trešā gada students trešās ceturtdaļas beigās saņēma bumbu un devās uzbrukumā līdz brīdim, kad atdūrās pret sāncenšu aizsargu Māršalu Morganu. Pretinieka paņēmiens nešķita nekas īpašs vai rupjš līdz brīdim, kamēr kļuva skaidrs, ka Devons nespēj pakustināt ne rokas, ne kājas. Viņa ķermenis uz leju no kakla bija pilnībā paralizēts, jo futbolists bija guvis nopietnu muguras traumu.

Vēl spēles laikā Devons Geils tika nogādāts Atēnu Reģionālajā slimnicā, kur pēc pāris dienām viņam tika veikta muguras operācija. Šim nelaimīgajam savainojumam sekoja līdzi un labas domas sūtīja ne vien draugi, ģimene un komandas biedri, bet visā lielajā ASV.

Devona Geila trauma un atlabšana

Amerikāņu futbolists Devons Geils pirms diviem gadiem guva šausminošu savainojumu, pēc kura nespēja pakustināt savu ķermeni no kakla uz leju. ...

gallery icon
15

Jaunais sportists pēc traumas nepadevās un ik dienas turpināja rehabilitāciju un darīja visu, lai atlabtu. Viņam pakāpeniski atsāka funkcionēt rokas, bet tagad 2017. gada, 25. maijā, Devons savā tvitera kontā publicējis video, kurā jau viņš sper soļus. Šis amerikāņu futbolists ir parādījis milzu gribasspēku un spēju nepadoties, jo vienmēr taču vieglāk ir gausties un sevi žēlot, bet Devons izvēlējās citu ceļu.

 

Tēmas