foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas tenisisti uzzinājuši savus pretiniekus Francijas atklātajā čempionātā
Vismaz "uz papīra" izloze no Latvijas sportistiem visveiksmīgākā bija Aļonai Ostapenko.
Citi sporta veidi
2017. gada 26. maijs, 14:25

Latvijas tenisisti uzzinājuši savus pretiniekus Francijas atklātajā čempionātā

LETA

Latvijas tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā tiksies ar vācieti Anniku Beku, Aļona Ostapenko spēkosies ar amerikānieti Luisu Čiriko, kamēr vīru turnīrā Ernests Gulbis tiksies ar planētas astoto raketi Marinu Čiliču.

Francijas atklātā čempionāta pamatturnīra pirmie mači tiks aizvadīti svētdien.

Sevastova WTA rangā šobrīd ieņem savu rekordaugsto 18.pozīciju un Francijas atklātajā čempionātā izlikta ar 17.numuru, kamēr Beka atrodama 70.pozīcijā.

Sevastova un Beka savā starpā tikušās divas reizes, abos mačos uzvarot vācietei. Pirms pieciem gadiem Beka liepājnieci uzvarēja Versmoldā notikušajā ITF 50 000 sērijas turnīra finālā, bet pērn Latvijas tenisiste ar 6-2, 6-0 tika sagrauta Bostades WTA "International" tenisa turnīra otrajā kārtā.

Beka karjeras laikā uzvarējusi divos WTA turnīros, iepriekšējo titulu izcīnot 2015.gadā. Viņa ir 2012.gada Francijas atklātā čempionāta junioru turnīra uzvarētāja.

Sevastova māla sezonu aizvada ļoti veiksmīgi un 13 mačos guvusi deviņus panākumus, turklāt pēdējos divos turnīros uzvarējusi četras ranga labākā divdesmitnieka tenisistes. Tikmēr Beka uz māla seguma aizvadījusi sešus vienspēļu mačus, kuros cietusi četrus zaudējumus. Šosezon viņas labākais sasniegums ir Budapeštas WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfināls.

Pērn Francijas atklātajā čempionātā Sevastova apstājās otrajā kārtā, bet Beka aizkļuva vienu kārtu tālāk. Sevastova "Grand Slam" turnīros starp izliktajām tenisistēm iekļuvusi otro reizi karjerā, kas nozīmē, ka pirmajos divos mačos nebūs jātiekas ar citām izliktajām tenisistēm.

Šī pāra uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar Eižēniju Bušāru (WTA 56.) vai japānieti Risu Ozaki (WTA 72.).

Savukārt Ostapenko šonedēļ publicētajā rangā ir 45.pozīcijā, bet viņas pretiniece Čiriko ierindojas 127.vietā.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā nav spēkojušās.

Tāpat kā Sevastova, arī Ostapenko aizvada veiksmīgus turnīrs uz māla, skaitot arī kvalifikācijas mačus, viņa uz šī seguma šosezon tikusi jau pie 14 uzvarām 18 cīņās. Tikmēr Čiriko šosezon zaudējusi astoņās no deviņām aizvadītajām spēlēm, tajā skaitā abām, kas bijušas uz māla seguma.

Pērn viņa, sākot no kvalifikācijas, negaidīti sasniedza Madrides WTA "Premier" sērijas turnīra pusfinālu, bet pēc tam aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta otrajai kārtai, kas 21 gadu vecajai tenisistei "Grand Slam" turnīros ir labākais sasniegums. Tikmēr Ostapenko, esot izliktās statusā, pērn nepārvarēja pirmo kārtu.

Ostapenko un Čiriko mača uzvarētāja otrajā kārtā tiksies ar Robertu Vinči (WTA 33.) vai Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioni Moniku Puigu (WTA 41.).

Francijas atklātā čempionāta dāmu turnīrā ar pirmo numuru izlikta pasaules pirmā rakete Angelika Kerbere, kura pirmajā kārtā tiksies ar krievieti Jekaterinu Makarovu (WTA 40.). Turnīrā nepiedalīsies planētas otrā rakete Serēna Viljamsa, kura ir mātes cerībās.

Tikmēr Gulbis, kurš ATP rangā ieņem 225.pozīciju, pamatturnīru sāks pret planētas astoto raketi Čiliču, kurš turnīrā izlikts ar septīto numuru.

Gulbis un Čiličs karjeras laikā spēkojušies četras reizes, trīs uzvaras svinot horvātam. Iepriekšējā tikšanās abiem bija Ženēvas ATP "World Tour 250" sērijas turnīra otrajā kārtā, kur latvietis cieta zaudējumu ar rezultātu 4-6, 6-7 (5:7).

Gulbis februārī atgriezās kortā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas. Ja pirmajā mačā latvietis spēja gūt uzvaru, nākamajos piecos piedzīvojis zaudējumus. Iepriekšējo maču latvietis aizvadīja 29.aprīlī, kad nepārvarēja Ešturilas ATP "World Tour 250" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmās kārtas cīņu.

Tikmēr Čiličs šosezon triumfēja Stambulas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, izcīnot 17. ATP titulu karjerā. Iepriekšējā turnīrā Romas "Masters 1000" sacensībās viņš apstājās ceturtdaļfinālā, zaudējot Džonam Isneram.

Horvātu tenisists ir 2014.gada "US Open" čempions. 2005.gadā Parīzē viņš triumfēja Francijas atklātā čempionāta junioru turnīrā.

Gulbis Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrā tika, jo traumu dēļ viņam bija iespēja atrasties "aizsargātajā rangā", kas uz dalību turnīros ļauj pretendēt, ņemot vērā vietu, kas ATP rangā bijusi pirms savainojuma gūšanas.

Tieši Francijas atklātajā čempionātā Gulbis guvis karjeras lielāko panākumu, 2014.gadā aizkļūstot līdz pusfinālam un ielaužoties ranga pirmajā desmitniekā. Savukārt pērn viņš apstājās ceturtajā kārtā un viņam būs jāaizstāv 180 ranga punkti. Ja to latvietim neizdosies paveikt, viņš pasaules rangā atkritīs uz sesto simtu, tomēr Gulbis ir ļoti tuvu, lai arī Vimbldonas čempionātā iekļūtu starp pamatturnīra dalībniekiem.

Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētājs tiksies ar argentīnieti Federiko Delvoni (ATP 139.) vai krievu Konstantīnu Kravčuku (ATP 129.).

Vīriem ar pirmo numuru izlikts ranga līderis Endijs Marejs, kurš pirmajā kārtā tiksies ar Krievijas tenisistu Andreju Kuzņecovu (ATP 85.).