Bagatski pie "Ņižņij Novgorod" kluba stūres aizstās Štālbergs
Štālbergs ar komandu parakstījis līgumu uz 2016./2017.gada sezonu.
Basketbols
2016. gada 16. maijs, 19:27

Bagatski pie "Ņižņij Novgorod" kluba stūres aizstās Štālbergs

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlases galveno treneri Ainaru Bagatski pie Krievijas komandas "Ņižņij Novgorod" stūres aizstās viņa līdzšinējais asistents Artūrs Štālbergs, vēsta speciālistu pārstāvošā aģentūra "Prime-Athlete".

Štālbergs ar komandu parakstījis līgumu uz 2016./2017.gada sezonu.

Jau vēstīts, ka "Ņižņij Novgorod" pirmdien paziņoja, ka Bagatskis atstās galvenā trenera amatu. Nedaudz vēlāk Štālbergs portālam "Sportacentrs.com" atklāja, ka kļūs par jauno vienības galveno treneri, bet tagad par noslēgto darījumu paziņojusi arī aģentūra "Prime-Athlete".

Patlaban vien 31 gadu vecais Štālbergs par Bagatska asistentu kļuva aizpērn augustā, lai gan pirms tam viņš bija panācis vienošanos par Latvijas čempionāta kluba "Saldus" vadīšanu. Tiesa, tā kā "Ņižņij Novgorod" iepriekšējā sezonā startēja ULEB Eirolīgā, Latvijas speciālists nelaida garām iespēju sevi apliecināt daudz augstākā līmenī.

Štālbergs strādājis Latvijas čempionāta komandu "Liepājas lauvas" un "Valmiera" treneru kolektīvos, kā arī Ukrainas augstākās basketbola līgas komandā "Mykolaiv", būdams galvenā trenera latvieša Agra Galvanovska palīgs.

2013.gadā Štālbergs līdz nebijušiem augstumiem aizveda Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlasi, kas izcīnīja sudraba godalgas Eiropas čempionātā, bet viņš tika nosaukts par gada labāko Latvijas basketbola treneri. Savukārt klubu basketbolā viņš kā galvenais treneris līdz šim nav strādājis.

Tāpat Štālbergs ir arī Bagatska palīgs Latvijas pieaugušo basketbola izlasē.

Štālbergs basketbolista karjeru noslēdza 2010.gadā. Latvijas izlasē viņš 15 aizvadītajos mačos pavisam guva 44 punktus. Štālbergs piedalījās trīs mačos 2009.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, gūstot divus punktus.

Pašlaik 49 gadus vecā Bagatska līgums bija līdz šīs sezonas beigām, tomēr abas puses nolēmušas sadarbību neturpināt. Treneris "Ņižņij Novgorod" klubam pievienojās pirms diviem gadiem.

Iepriekš izskanēja informācija, ka Bagatskis varētu kļūt par pazīstamā Vācijas kluba Berlīnes "Alba" galveno treneri.

Bagatska vadībā "Ņižņij Novgorod" šosezon sasniedza ceturtdaļfinālu ULEB Eiropas kausā un VTB Vienotās līgas turnīrā.

Darbā ar "Ņižņij Novgorod" vienību Bagatskim palīdzēja latvieši Štālbergs un Oskars Ernšteins.

Bagatskis trenera karjeras laikā vadījis klubus Gruzijā un Ukrainā, tostarp Kijevas "Budiveļņik", ko divreiz aizveda līdz valsts čempionu godam.

Trenera karjeras laikā Bagatskis strādājis arī ar Latvijas klubiem "Barons" un "Valmiera", slaveno Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris", kā arī Krievijas vienību Krasnojarskas "Jeņisej".

Latvijas izlasi Bagatskis vada kopš 2010.gada.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.