Eiropas čempionāta fināls pludmales volejbolā  šogad norisināsies Jūrmalā
Citi sporta veidi
2017. gada 25. maijs, 15:52

Eiropas čempionāta fināls pludmales volejbolā šogad norisināsies Jūrmalā

Karlīna Timofejeva

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) pludmales volejbola Eiropas čempionāta fināls šogad no 16. līdz 20. augustam norisināsies lielākajā kūrortpilsētā Baltijas jūras krastā – Jūrmalā, kur tiks noskaidroti ne tikai jaunie Eiropas čempioni, bet arī sadalīts 200 000 EUR liels balvu fonds.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šodien www.bezrindas.lv sākusies biļešu tirdzniecība.

Šovasar Majoru pludmalē, Jūrmalā, īpaši turnīra vajadzībām izbūvētā pludmales volejbola stadionā, kura tribīnēs paredzēta vietas gandrīz  3000 skatītājiem, piecu dienu garumā tiks izspēlētas pavisam kopā 144 spēles, kuru laikā savā starpā sacentīsies reitinga 32 vadošie vīriešu un sieviešu volejbolistu pāri, noskaidrojot šī gada labākos Eiropas pludmales volejbolistus.

Informē par Eiropas čempionāta finālu pludmales volejbolā

gallery icon
8

Sacensības sāksies trešdien, 16. augustā, ar grupu spēlēm, kuras turpināsies arī ceturtdien, 17. augustā. Piektdien, 18. augustā notiks izslēgšanas spēles un sāksies astotdaļfināli, sestdien, 19. augustā tiks aizvadīti pusfināli, bet svētdien, 20. augustā, notiks galvenās cīņas par Eiropas čempionu tituliem. Pirmo divu sacensību dienu (16. un 17. augustā) grupu turnīra spēles visi līdzjutēji un interesenti klātienē varēs vērot bez maksas.

Šodien sākusies arī biļešu tirdzniecība, un tās jau iespējams iegādāties vietnē www.bezrindas.lv. Ir izveidots īpašais piedāvājums lielākajiem līdzjutējiem, piedāvājot iegādāties divu dienu biļeti uz spēlēm piektdien, 18. augustā un sestdien, 19. augustā tikai par EUR 15. Lai izmantotu šo izdevību, pērkot biļeti, jānorāda īpašais kods: JurmalaBeachVolley. Tā kā būs pieejami tikai 300 šādi fanu biļešu komplekti, iesakām pasteigties un iegādi neatlikt uz pēdējo brīdi. Piektdien, kad sāksies izslēgšanas spēles, ieejas maksa centrālajā stadionā būs EUR 10, sestdien ieejas biļete maksās EUR 15, bet svētdienas finālspēļu biļetes cena ir EUR 20.

IZM parlamentārais sekretārs, LR Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks uzsver, ka droši varam apgalvot - Latvija ir Eiropas pludmales volejbola lielvalsts, un tas, ka Eiropas čempioni šogad tiks noskaidroti tieši Jūrmalas smiltīs, ir liels gods Latvijai un liela atbildība sacensību organizatoriem. Pavisam noteikti Eiropas čempionāta fināls ir valsts prestižu apliecinošs notikums, kas Latvijas vārdu ar trekniem burtiem ierakstīs pasaules pludmales volejbola kartē.

CEV viceprezidents Māris Pēkalis ir gandarīts, ka CEV paplašina savu ģeogrāfisko karti Latvi-jas, Jūrmalas virzienā. Neapšaubāmi viens no noteicošajiem faktoriem, kas ir veicinājis CEV pieņemt lēmumu par labu Latvijai, ir mūsu pludmales volejbolistu augstie sportiskie sasniegumi šajā sporta veidā. Būtiska ir arī iepriekšējos gados uzkrātā organizatoru pieredze, kas aizsākās ar "Sattellite" turnīra rīkošanu, tad sekoja "Masters", un šogad ir dota zaļā gaisma Latvijā rīkot augstākās kategorijas sacensības - Eiropas čempionāta finālu pludmales volejbolā. Ne mazāk būtisks ir arī fakts, ka Latvijā Eiropas čempionāta finālu ir iespējams rīkot dabīgā pludmalē, jūras krastā. Jūrmalā, ir dabīga pludmales volejbola vide, nevis pilsētas centrā uzbērts laukums, kā tas bieži ir citviet Eiropā.

Sagaidāms, ka sacensībās tiks pārstāvētas šādas valstis: Latvija, Nīderlande, Polija, Spānija, Itālija, Krievija, Vācija, Austrija, Beļģija, Norvēģija, Šveice, Čehija, Somija, Ukraina, Grieķija un Slovākija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis uzsver, ka federācijai kopā ar Jūrmalas pilsētu ir gods un vienlaikus liela atbildība vislabākajā līmenī šovasar noorganizēt Eiropas čempionāta finālu. Kā sacensību organizatoriem mums jānodrošina augstākie standarti ne tikai sportistu vajadzībām, bet arī līdzjutējiem, kas šeit ieradīsies no visas Eiropas. Kopīgi darīsim visu iespējamo, lai šis būtu līdz šim lābāk organizētais Eiropas čempionāta fināls!

Turnīra direktors Ainārs Dakša informē, ka pieteikšanās CEV pludmales volejbola Eiropas čempionāta finālam notiek līdz 17. jūlijam, bet dalībnieku izloze notiks 18. jūlijā. Eiropas čempionāta finālam kvalifikācija netiek rīkota, sacensībās piedalīsies 32 vadošie Eiropas vīriešu un sieviešu dueti atbilstoši pozīcijai reitingā. Svarīgi piebilst, ka Latvijai, kā sacensību organizatora valstij, CEV pludmales volejbola Eiropas čempionāta finālā ir garantētas trīs vietas gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē, turklāt pastāv iespēja pieteikt CEV "wild card" (piedalīšanās karte). Latvijas Volejbola federācija ir nolēmusi, ka vīriešu konkurencē "wild card" saņemšanai tiks virzīti Latvijas čempionāta dalībnieku pāris, kas līdz Eiropas čempionāta fināla pieteikšanās beigām būs labāko vidū.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš: "Kopš spēlējam kopā, Eiropas čempionātos mums parasti ir gājis ļoti labi, tāpēc apzināmies, ka arī Jūrmalā no mums tiks gaidītas medaļas. Sagatavošanās posmu arī pakārtojām tam, lai savu labāko formu sasniegtu uz augustu, kad notiks arī Pasaules čempionāts Vīnē. Ļoti ceram iepriecināt Latvijas līdzjutējus ar uzvarām, bet tas nebūs viegli, jo Eiropā šobrīd ir daudz spēcīgu pāru, un konkurence būs ļoti sīva. Jebkurā gadījumā prieks, ka pludmales volejbols Latvijā attīstās, un ar katru gadu Jūrmalā tiek organizēts arvien augstākas raudzes turnīrs."

Pludmales volejboliste Tīna Graudiņa stāsta, ka abas ar Anastasiju Kravčenoku šosezon plāno labi nostartēt visās jauniešu sacensībās. Piedalīties pēc iespējas vairāk turnīros, lai krātu punktus un pieredzi, un, protams, priecētu Latvijas līdzjutējus visas sezonas garumā un Eiropas čempionāta finālā.

Jūrmala veiksmīgi jau ceturto gadu uzņems Eiropas līmeņa pludmales volejbolu, un Eiropas čempionāta finālturnīrs Jūrmalā ir likumsakarīgs turpinājums pēdējo četru gadu laikā rīkotajām pludmales volejbola sacenībām Jūrmalas smiltīs. 2014.gadā Jūrmalā pirmo reizi notika starptautiska mēroga pludmales volejbola turnīrs vīriešiem – Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) “Satellite” sacensības. 2015.gadā kūrortpilsētā jau tika organizēts pakāpi augstāka līmeņa turnīrs – CEV “Masters” vīriešiem. Pērn, 2016.gadā, Jūrmala uzņēma CEV Masters sacensības gan sievietēm, gan vīriešiem. Jūrmala 2017.gadā nes Eiropas sporta pilsētas titulu, ik gadu kūrortpilsētā notiek ap 400 dažāda līmeņa sporta notikumu, un daudzi no tiem ir dažāda mēroga pludmales volejbola turnīri. Jūrmalā ir piemērota infrastruktūra, unikāla un izcila 24 km gara pludmale ar smalkām baltajām smiltīm, ērta atrašanās vieta tuvu lidostai un galvaspilsētai. Latvijas kūrortpilsēta Jūrmala pēdējo gadu laikā pārlieicnoši ir nostiprinājusi savas pozīijas kā pilntiesīgs pludmales volejbola centrs pludmales volejbola lielpilsētu kartē.