Erdoana nežēlastībā kritušais un bez Turcijas pases palikušais "Thunder" centrs Kanters atgriezies ASV
Basketbols
2017. gada 22. maijs, 18:50

Erdoana nežēlastībā kritušais un bez Turcijas pases palikušais "Thunder" centrs Kanters atgriezies ASV

LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Oklahomasitijas "Thunder" centra spēlētājs Eness Kanters, kurš sestdien tika aizturēts lidostā Rumānijā, atgriezies ASV.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kanteram sestdien lidostā Rumānijā tika konfiscēta Turcijas pase un viņu uz vairākām stundām aizturēja vietējā policija.

Kanters, kurš tajā dienā svinēja savu 25. dzimšanas dienu, neslēpa, ka aizturēšanas iemesls ir viņa politiskie uzskati, uzsverot, ka tas bijis Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana pirksts.

Savukārt nākamajā dienā viņš jau atgriezās ASV.

"Sveiki. Pati skaistākā valsts pasaulē. Amerikas Savienotās Valstis," svētdien tviterī rakstīja Kanters.

Kanters aizpērn par atbalstu islāmistu sludinātājam Fetullam Gilenam tika atskaitīts no Turcijas izlases. Ankara Gilenu apsūdz pērnā gada jūlijā notikušā apvērsuma mēģinājuma organizēšanā.

Pērn no basketbolista publiski atteicās viņa ģimene, taču tas Kanteram netraucēja turpināt paust atbalstu Gilenam.

Pirmdien Rumānijas Robežsardzes preses sekretārs Fabjans Badila aģentūrai AP atklāja, ka Kanters sestdien no Frankfurtes ielidojis Bukarestē, kur lidostā robežsargi konstatējuši, ka viņa pasi anulējušas Turcijas varasiestādes, līdz ar to basketbolists netika laists Rumānijas teritorijā. Kanters palika lidostas tranzīta zonā, bet pēc tam caur Londonu lidoja uz ASV.

Tikmēr Rumānijas ārlietu ministrs Teodors Meleškanu vietējiem medijiem atklāja, ka Rumānijas pusei šajā lietā nebija iespēju rīkoties citādāk.

Kanters šosezon regulārajā čempionātā vidēji spēlē iemeta 14,3 punktus un izcīnīja 6,7 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas turnīrā viņam caurmērā 4,8 punkti un 1,8 bumbas zem groziem.

Karjeru Kanters iesāka savā dzimtenes klubā Stambulas "Fenerbahce", bet pēc tam spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

2011.gada jauno spēlētāju draftā Kanteru ar trešo numuru izraudzījās Jūtas "Jazz", kurā viņš spēlēja nākamās trīs sezonas, bet aizpērn turku centra spēlētājs pievienojās "Thunder" vienībai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās