foto: EPA/LETA
Noskaidroti hokeja pasaules čempionāta labākie spēlētāji
Pasaules čempionāta vērtīgākais spēlētājs Viljams Nīlanders.
Hokejs
2017. gada 22. maijs, 12:23

Noskaidroti hokeja pasaules čempionāta labākie spēlētāji

LETA

Pasaules čempionātā hokejā, kas svētdien noslēdzās Vācijas pilsētā Ķelnē, simboliskajā izlasē mediji iebalsoja pa diviem Kanādas un Krievijas hokejistiem, kamēr pasaules čempionus zviedrus "All-Stars" sešiniekā pārstāv tikai viens spēlētājs.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika atzīts Zviedrijas izlases 21 gadu vecais uzbrucējs Viljams Nīlanders, kurš desmit mačos guva septiņus vārtus un veica septiņas rezultatīvas piespēles.

Nīlanders tika iebalsots arī simboliskajā izlasē, kur starp uzbrucējiem tika arī čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Artēmijs Panarins no Krievijas un Kanādas izlases uzbrukuma līderis Neits Makinons.

"All-Stars" izlasē mediji iebalsoja arī Krievijas izlases vārtsargu Andreju Vasiļevski, Kanādas izlases aizsargu Koltonu Paraiko un Vācijas izlases aizsargu Denisu Zeidenbergu.

Panarins šajā čempionātā deviņās spēlēs guva četrus vārtus un atdeva 13 rezultatīvas piespēles, tiekot pie 17 punktiem, par diviem punktiem pārspējot savu komandas biedru Ņikitu Kučerovu un Makinonu, kuri guva attiecīgi septiņus un sešus vārtus.

Nīlanders, Kučerovs un vēl viens Krievijas izlases spēlētājs Ņikita Gusevs ar septiņiem vārtiem kļuva par čempionāta labākajiem snaiperiem, bet Latvijas izlases uzbrucējs Andris Džeriņš, kurš čempionātā iemeta četras ripas, šajā sarakstā ieņēma 12.vietu.

Tikmēr turnīra direktorāta vērtējumā par labāko vārtsargu tika atzīts Vasiļevskis, par labāko aizsargu Zeidenbergs, bet par labāko uzbrucēju Panarins.

Vasiļevskis čempionātā deviņās spēlēs ielaida vidēji 1,72 ripas mačā, atvairot 93,56% metienu, kas bija trešais labākais rādītājs turnīrā pēc zviedra Henrika Lundkvista, kurš tika galā ar 94,57% metienu, kā arī kanādieša Kalvina Pikarda, kurš atvairīja 93,82% metienu. Zīmīgi, ka šajā sarakstā ceturtais ir talantīgais Latvijas ripu ķērājs Elvis Merzļikins, kurš sešos čempionāta mačos tika galā ar 93,44% metienu, vidēji mačā ielaižot 1,98 ripas.

Jau vēstīts, ka Zviedrijas hokeja izlase svētdien Ķelnē pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 finālā uzvarēja iepriekšējo divu gadu labāko vienību Kanādu un triumfēja pasaules čempionātā. Savukārt cīņā par trešo vietu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija ar 5:3 apspēlēja Somiju.

Tikmēr Latvijas izlase Boba Hārtlija vadībā pasaules čempionātā demonstrēja atzīstamu sniegumu, ieņemot desmito vietu, kas tai ir labākais rezultāts kopš 2012.gada. Latvijas izlase turnīru sāka ar trīs uzvarām, bet pēc tam sekoja četras neveiksmes, tostarp izšķirošajā mačā pret Vāciju ar rezultātu 3:4 pēcspēles metienos. Uzvarot šajā mačā Latvijas izlase pirmo reizi kopš 2009.gada būtu iekļuvusi ceturtdaļfinālā.