Samoilovs un Šmēdiņš olimpiskajā rangā pakāpušies uz ceturto vietu
Pēdējo nedēļu veiksmīgais sniegums Samoilovam un Šmēdiņam ļāvis pakāpties uz olimpiskā ranga ceturto pozīciju.
Citi sporta veidi
2016. gada 17. maijs, 14:23

Samoilovs un Šmēdiņš olimpiskajā rangā pakāpušies uz ceturto vietu

Jauns.lv

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš jaunākajā Riodežaneiro olimpisko spēļu rangā pakāpušies uz ceturto vietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vēl aprīļa beigās Samoilovs/Šmēdiņš olimpiskajā rangā atradās vien astotajā vietā, taču pēdējo nedēļu veiksmīgais sniegums viņiem ļāvis pakāpties uz ceturto pozīciju.

Pagājušajā nedēļā Samoilovs un Šmēdiņš šosezon pirmo reizi triumfēja Pasaules kausa "Open" kategorijas posmā, kas risinājās Turcijas kūrortpilsētā Antaljā. Par uzvaru turnīrā Latvijas duets nopelnīja 500 reitinga punktus.

Samoilovs un Šmēdiņš olimpiskajā ieskaitē aizvadījuši 16 posmus, tomēr šogad Latvijas duets piedalījies tikai piecās sacensībās.

Tikmēr Latvijas otrais labākais pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža olimpiskajā rangā atkāpušies uz 30.vietu, bet, skaitot valstu kvotas, viņi ierindojas 24.vietā.

Šis Latvijas duets pagājušajā nedēļā Antaljā izcīnīja devīto vietu, nopelnot 240 reitinga punktus.

Visos turnīros volejbolisti spēkojas par Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kas ir svarīgi, cīnoties par ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm sākās pērn 1.janvārī. Augustā gaidāmajai Olimpiādei 15 pāri kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā. Vēl piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā, vienu vietu saņēma pagājušā gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet vēl viena pienāksies Olimpiādes mājiniekiem.

Turnīri līdz olimpiskās atlases beigām risināsies ik pēc nedēļas - šonedēļ paredzēts turnīrs Sinsinati (ASV), savukārt maija pašās beigās, noslēdzot olimpisko atlasi, notiks "Grand Slam" sērijas posms Maskavā.

Latvijas dueti saglabā cerības uz otras ceļazīmes iegūšanu arī Kontinentālajā kausā.

Šosezon pludmales volejbolā prestižākie notikumi būs Riodežaneiro olimpiskās spēles, kur sacensības risināsies slavenajā Kopakabanas pludmalē, un oktobrī Fortloderdeilā, ASV, gaidāmās Pasaules kausa finālsacensības. Tūrē būs arī pieci "Grand Slam", trīs "Major" sērijas turnīri un 11 "Open" sērijas turnīri vīriem.

Kā zināms, 2017.gadā Latvijā risināsies Eiropas čempionāta finālposms, bet 2018.gadā ir cerības pirmoreiz organizēt Pasaules kausa sacensības.

LETA/Foto: EPA/LETA