foto: Ieva Lūka/LETA
Trīs mēnešu laikā IZM valdībā iesniegs priekšlikumus par hokeja pasaules čempionāta organizēšanu Rīgā
Hokeja pasaules čempionāts iepriekšējo reizi Latvijā norisinājās 2021. gadā.
Hokejs
2017. gada 19. maijs, 17:21

Trīs mēnešu laikā IZM valdībā iesniegs priekšlikumus par hokeja pasaules čempionāta organizēšanu Rīgā

LETA

Trīs mēnešu laikā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sagatavos un Ministru kabinetā iesniegs priekšlikumus par nepieciešamo turpmāko rīcību 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanai Rīgā.

Kā aģentūra LETA uzzināja IZM, šī gada janvārī valdībā pieņemtajā protokollēmumā noteikts, ka, ja starptautiskā Ledus hokeja federācija pieņem lēmumu par 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanu Baltkrievijā (Minskā) un Latvijā (Rīgā), IZM ir jānodrošina, ka jautājums par čempionāta organizēšanu Latvijā atbilstoši Sporta likumam tiek saskaņots ar Latvijas Nacionālo sporta padomi.

Tāpat IZM jāsagatavo un izglītības un zinātnes ministram trīs mēnešu laikā pēc attiecīga Starptautiskās Ledus hokeja federācijas lēmuma pieņemšanas noteiktā kārtībā jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā priekšlikumi par nepieciešamo turpmāko rīcību 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanai.

Kā ziņots, Starptautiskās Ledus hokeja federācijas gadskārtējā kongresā piektdien Rīga un Minska ieguva tiesības rīkot 2021.gada pasaules čempionātu hokejā. Latvija pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, savukārt Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā turnīrs notika 2014.gadā, šai valsti pasaules čempionātu uzņemot pirmoreiz.

2021.gada pasaules čempionāts norisināsies no 7. līdz 23.maijam.