Latvijas hokejisti Rīgā ielido šovakar īsi pēc pulksten 17
Lai arī ar sniegumu čempionātā puiši nelika sajūsmā noelsties, iespējams, par sagaidīšanu viņi priecātos. Turklāt Kaspars Daugaviņš šodien svin dzimšanas dienu!
2016. gada 18. maijs, 06:41

Latvijas hokejisti Rīgā ielido šovakar īsi pēc pulksten 17

Jauns.lv

Latvijas hokeja valstsvienība šodien atgriežas no pasaules čempionāta, kurā izcīnīja 13.vietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlase lidostā Rīga ielidos plkst.17.20 ar reisu no Maskavas.

Kā zināms, Krievijā notiekošā turnīra pirmajā mačā Latvija ar 1:2 papildlaikā piedzīvoja neveiksmi pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai. Turpinājumā Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā, savukārt pēc tam ļoti dramatiskā duelī ar 4:5 piekāpās Šveicei, mača laikā spējot atspēlēties no 0:3 deficīta.

Vēl pagājušās nedēļas piektdienā Latvija pēcspēles metienos ar 2:3 atzina arī Dānijas pārākumu, sestdien Latvija ar 2:1 uzvarēja Kazahstānu, nodrošinot palikšanu elitē, bet noslēdzošajā mačā otrdien ar 1:3 piekāpās Norvēģijai.

Latvijas valstsvienība pasaules čempionāta pirmajā desmitniekā nav spējusi iekļūt jau četrus gadus pēc kārtas, bet iepriekšējo sešu čempionātu laikā to paveikusi tikai reizi, kad 2012.gadā meistarsacīkstes noslēdza tieši desmitajā pozīcijā. Tieši izcīnīt desmito vietu bija Latvijas Hokeja federācijas uzdevums, ko, pieveicot Norvēģiju, Latvija būtu paveikusi.

Par Latvijas izlases labākajiem spēlētājiem šī turnīra laikā izlasē tika nosaukts uzbrucējs Andris Džeriņš, aizsargs Oskars Cibuļskis un vārtsargs Elvis Merzļikins.

Latvijas izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlēja jau 20.gadu pēc kārtas. Piekto reizi komandu cīņā veda Leonīds Beresņevs, kurš februārī trešo reizi karjerā tika iecelts par valstsvienības galveno treneri. Viņam čempionātā palīdzēja Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA