''Sevilla'' pārspēj ''Liverpool'' un trešo gadu pēc kārtas triumfē UEFA Eiropas līgā
"Sevilla" futbolists Koke ar kausu rokās atzīmē savas komandas trimfu otrajā prestižākajā Eiropas klubu futbola turnīrā trešo gadu pēc kārtas.
Futbols
2016. gada 18. maijs, 23:52

''Sevilla'' pārspēj ''Liverpool'' un trešo gadu pēc kārtas triumfē UEFA Eiropas līgā

Jauns.lv

Spānijas komandas "Sevilla" futbolisti trešdien UEFA Eiropas līgas finālspēlē pārspēja Anglijas premjerlīgas vienību "Liverpool", turnīrā triumfējot trešo gadu pēc kārtas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šveices pilsētā Bāzelē notikušajā finālmačā "Sevilla" uzvaru guva ar rezultātu 3:1 (0:1).

Mača 35.minūtē angļu uzbrucējs Daniels Staridžs ar precīzu tālsitienu vadībā izvirzīja "Liverpool", taču otrā puslaika pirmajā minūtē neizšķirtu panāca franču uzbrucējs Kevins Gameiro.

Par mača varoni kļuva spāņu pussargs Koke, kurš guva divus vārtus, ar precīzu sitienu izceļoties spēles 64. un 70.minūtē.

"Sevilla" kļuvusi par pirmo komandu vēsturē, kas UEFA kausā vai Eiropas līgā spējusi triumfēt trīs gadus pēc kārtas. Šis vienībai ir piektais tituls 11 sezonu laikā, jo iepriekš "Sevilla" sacensībās uzvarēja arī 2006. un 2007.gadā.

Tikmēr "Liverpool" ir starp komandām ar trim šī turnīra tituliem 45 gadus senajā vēsturē, jo uzvarējusi 1973., 1976. un 2001.gadā.

Abas komandas šajā mačā cīnījās ne tikai par titulu, bet arī ceļazīmi uz nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas grupu turnīru, jo nacionālajā čempionātā nevienai no tām to neizdevās iegūt - "Liverpool" ieņēma astoto vietu premjerlīgā, bet "Sevilla" Spānijas čempionāta sezonu noslēdza septītajā pozīcijā.

"Liverpool" pēc šī zaudējuma palikusi nākamajā sezonā bez Eirokausiem. Tikmēr "Sevilla" šonedēļ var tikt pie diviem tituliem, jo svētdien tā Spānijas Karaļa kausa finālā spēkosies ar valsts čempioni "Barcelona".

Zīmīgi, ka "Sevilla" šosezon līdz šim nebija uzvarējusi nevienā spēlē ārpus Spānijas. Šī sērija sākās vēl augustā, kad Tbilisi tā UEFA Superkausa spēlē ar 4:5 pagarinājumā piekāpās "Barcelona". Turpinājumā tika zaudēts trijos apakšgrupas mačos izbraukumā UEFA Čempionu līgā, bet, pārejot uz UEFA Eiropas līgu, vienīgais panākums izbraukumā tika gūts ceturtdaļfinālā pret citu Spānijas vienību Bilbao "Athletic".

Tikmēr "Liverpool" UEFA Eiropas līgā grupu turnīrā divreiz cīnījās neizšķirti ar Šveices komandu "Sion", kuras vārtos bija Andris Vaņins, bet tās vienīgais zaudējums 14 spēles garajā ceļā līdz finālam bija pirmajā pusfināla mačā pret citu Spānijas komandu "Villarreal".

Trešdienas spēle bija īpaša ar to, ka pirmoreiz Eiropas līmeņa sacensībās tika izmantota vārtu līnijas tehnoloģija "Vanaga acs". Jau pašlaik tā tiek izmantota Anglijas premjerlīgā un Vācijas bundeslīgā, kā arī to lietos 28.maijā gaidāmajā Čempionu līgas finālā un gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Pērn Eiropas līgas finālspēlē "Sevilla" ar 3:2 pārspēja Ukrainas vienību Dņipropetrovskas "Dņipro", bet 2014.gadā titula mačā pēcspēles sitienu sērijā izdevās uzvarēt Portugāles vienību Lisabonas "Benfica".

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA