Gudļevskis vēlreiz no soliņa noraugās uz "Lightning" zaudējumu Stenlija kausa pusfinālā
Pēc Bena Bišopa savainojuma Kristers Gudļevskis ir kļuvis par Tampabejas "Lightning" otro vārtsargu.
Hokejs
2016. gada 19. maijs, 09:52

Gudļevskis vēlreiz no soliņa noraugās uz "Lightning" zaudējumu Stenlija kausa pusfinālā

Jauns.lv

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis trešdien atkal tika pieteikts Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences finālsērijas mačam, tomēr Tampabejas "Lightning" komanda piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas.

Aizvadītajā mačā pagājušās sezonas līgas fināliste "Lightning" ar rezultātu 2:4 (0:0, 0:1, 2:3) savā laukumā piekāpās Pitsburgas "Penguins" vienībai, sērijā līdz četrām uzvarām nokļūstot iedzinējos ar rezultātu 1-2.

Gudļevskis šajā mačā bija rezerves vārtsargs aiz krieva Andreja Vasiļevska, kurš spēja tikt galā ar 44 no 48 pretinieku metieniem.

Rezultātu otrajā trešdaļā atklāja "Penguins" spēlētājs Karls Hāgelins, kurš ieraidīja vārtos atlēkušo ripu, bet otrās trešdaļas sākumā Fils Kesels panāca 2:0. Kaut jau 14 sekundes vēlāk Tailers Džonsons vienus vārtus atguva, turpinājumā Sidnijs Krosbijs un Kriss Kunics ieguva trīs vārtu pārsvaru "Penguins".

Noslēgumā "Lightning" vēl vienus vārtus iemeta Ondržejs Palāts, bet tas uzvarētāju nemainīja.

Otrajā periodā metienu attiecība bija 21:6 Pitsburgas komandas labā, bet visā mačā - 48:28. Pēc cīņas "Lightning" pārstāvji atzina, ka ļāvuši pa 21 gadu vecā Vasiļevska vārtiem veikt pārāk daudz metienu.

"Viņš spēlēja labi. Nedrīkstam ļaut izpildīt 45-50 metienus spēlē, īpaši savā laukumā. Vairākos vārtu guvumos viņš neko daudz nevarēja glābt," atzina "Lightning" aizsargs Mets Kārls.

Kopš traumu guvis "Lightning" pirmais vārtsargs Bens Bišops, divās ar pusi spēlēs Vasiļevskis ticis galā ar 107 no 115 metieniem jeb 93%.

Jau ziņots, ka "Lightning" pamatvārtsargs Bišops savainojumā iedzīvojās sērijas pirmā mača pirmajā periodā. Turpinājumā viņa vietā vārtos stājās Vasiļevskis, palīdzot komandai izcīnīt uzvaru ar 3:1, bet Gudļevskis tika pieteikts mačam kā rezerves vārtsargs.

"Lighnting" vēsta, ka Bišopa trauma nav nopietna un viņš "kuru katru dienu" varētu atgriezties ierindā, tomēr, kā jau Stenlija kausa izcīņā ierasts, plašāk vārtsarga savainojums netiek komentēts.

Austrumu konferences sērijas ceturtā spēle paredzēta piektdien "Lightning" laukumā.

Jau ziņots, ka Rietumu konferences finālsērijā pašlaik Sentluisas "Blues" cīnās neizšķirti 1-1 ar Sanhosē "Sharks".

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA