Kristaps Porziņģis inspicē sava basketbola laukuma celtniecību Liepājā. VIDEO
Latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis viesojies jaunā basketbola laukuma būvlaukumā Liepājā. Basketbolista dāvinājumam dzimtajai pilsētai jābūt gatavam jau pēc mēneša.
Sporta zvaigznes
2016. gada 19. maijs, 13:09

Kristaps Porziņģis inspicē sava basketbola laukuma celtniecību Liepājā. VIDEO

Jauns.lv

Visveiksmīgākais latviešu basketbolists, Ņujorkas „ Knicks” spēlētājs Kristaps Porziņģis, viesojoties dzimtenē, inspicējis āra basketbola laukuma celtniecību Liepājā. Viņš šo laukumu, kura izmaksas lēš ap 100 000 eiro, dāvājis dzimtajai vēju pilsētai. Laukuma celtniecību grib pabeigt jau nākammēnes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Basketbolists būvlaukumā ieradās jau otrajā dienā, kad tika uzsākta tā būvniecība. Porziņģis paspieda roku celtniekiem un teicās ar darba gaitu esot apmierināts, kaut gan atzinās, ka no celtniecības lietām neko daudz nesaprotot.

Liepājas pašvaldība informē, ka būvvaldē ir saņemti visi nepieciešami saskaņojumi, lai pilsētā  varētu izbūvēt brīvi pieejamu āra basketbola laukumu – Porzinģa dāvinājumu dzimtajai pilsētai. „Ar prieku varam paziņot, ka dažas dienas atpakaļ darbi sākušies. Blakus Liepājas Olimpiskā centra „Daugavas” stadiona rezerves futbola laukumam rosās būvtehnika, rosās celtnieki. Tā kā laukums jāatklāj jau pēc mēneša, darbiem klātienē seko līdzi arī pats Kristaps ar brāļiem,” vēsta ieraksts Liepājas domes „Facebook” profilā.

Jau jūnijā Liepājā plānots organizēt jauno basketbola talantu nometni un cerams, ka tad arī jauno laukumu varēs izmēģināt. Kā norādījis Liepājas Sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš, tad pieredze liecina, ka šādu basketbola laukumu izmaksas lēšamas ap 100 000 eiro.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Nacionālās basketbola asociācijas kluba Ņujorkas „Knicks” zvaigzne Kristaps Porziņģis februārī nolēma savai dzimtajai Liepājai dāvināt āra basketbola laukumu. Šī ideja viņam radusies tādēļ, ka Liepājā līdz šim neesot bijis kvalitatīvs, visiem pieejama basketbola laukums.

Kristaps Porziņģis viesojas pie celtniekiem, kas Liepājā būvē basketbola laukumu


Kasjauns.lv/Foto: no Liepājas pašvaldības „Facebook” profila, ekrānuzņēmums no video