Latvijas basketbolistu iespējamajiem pretiniekiem Puertoriko varētu palīdzēt arī viņu zvaigzne Arrojo
Karloss Arrojo jau ilgus gadus ir dažādu Eiropas vadošo basketbola komandu viens no līderiem.
Basketbols
2016. gada 19. maijs, 15:27

Latvijas basketbolistu iespējamajiem pretiniekiem Puertoriko varētu palīdzēt arī viņu zvaigzne Arrojo

Jauns.lv

Potenciālās Latvijas basketbola izlases pretinieces šovasar Serbijā gaidāmajā Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Puertoriko sastāvā vēlas spēlēs šīs valsts lielākā zvaigzne Karloss Arrojo, vēsta vietējais laikraksts "Primera Hora".

Latvijas un Puertoriko izlases piedalīsies Serbijas galvaspilsētā Belgradā gaidāmajā olimpisko spēļu atlases turnīrā, kas notiks no 4. līdz 9.jūlijam.

Ja Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Čehiju un Japānu, tad Puertoriko cīnīsies ar mājinieci Serbiju un Angolu. Katras grupas divas labākās vienības kvalificēsies pusfinālam, bet pie ceļazīmes uz Olimpiādi tiks tikai šī turnīra uzvarētāja.

Viens no Puertoriko visu laiku izcilākajiem basketbolistiem Arrojo vietējiem medijiem norādījis, ka ir gatavs piedalīties Belgradas turnīrā un cīnīties par ceļazīmi uz Olimpiādi.

Šosezon 36 gadus vecais saspēles vadītājs pārstāv Spānijas grandu Barselonas "Lassa", kur ULEB Eirolīgā viņš vidēji 22 spēlēs iemeta 6,0 punktus un veica 2,4 rezultatīvas piespēles, bet Spānijas čempionātā 24 mačos viņa kontā caurmērā 5,8 punkti un 2,8 rezultatīvas piespēles.

Savas karjeras laikā Arrojo pārstāvējis Eiropas spēcīgākos basketbola klubus, turklāt viņš deviņas sezonas nospēlējis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Puertoriko izlases sastāvā Arrojo piedalījās 2004.gada olimpiskajās spēlēs Atēnās, kad komanda pamanījās uzvarēt ASV basketbolistus, bet saspēles vadītājs bija izteikts valstsvienības līderis.

Tikmēr Francija nosaukusi paplašināto sastāvu olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, ko vienība aizvadīs Filipīnās. Tās sastāvā nav iekļauts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Čikāgas "Bulls" spēlētājs Žoakims Noā, kā arī latvieša Kristapa Porziņģa komandas biedrs Kevins Serafins.

LETA/Foto: EPA/LETA