Jūrmalas "Masters" pludmales volejbola turnīram veidos tribīnes ar 3000 vietām
Jūrmala "Masters" iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2016.gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā. Čempionāta kopējais balvu fonds būs 50 000 eiro.
Citi sporta veidi
2016. gada 19. maijs, 17:06

Jūrmalas "Masters" pludmales volejbola turnīram veidos tribīnes ar 3000 vietām

Jauns.lv

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Jūrmalas "Masters" kategorijas posma pludmales volejbolā rīkotāji gatavojas septembrī gaidāmajām sacensībām izveidot stadionu ar tribīnēm teju 3000 skatītāju, ceturtdien preses konferencē atklāja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Ainārs Dakša.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

CEV Jūrmalas "Masters" norisināsies neilgi pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm - no 1. līdz 4.septembrim - Jūrmalas pludmales centrā. Jūrmala "Masters" Latvijā pulcēs spēcīgākos sieviešu un vīriešu Eiropas pludmales volejbolistu pārus.

"Turnīrs būs īpašs, jo šis ir olimpiskais gads. Cerams, sportisti varēs izdaiļot "Masters" turnīru pēc dalības Riodežaneiro. Tāpat pirmo reizi sacensības notiks arī meitenēm. Turnīrā varēs piedalīties pērnā gada Eiropas U-18 čempiones Tīna Graudiņa un Paula Ņečiporuka. Mūsu plāns ir izveidot stadionu ar tribīnēm 2800 skatītājiem, kas ir par 400 vietām vairāk nekā pērn, kā arī darīsim visu iespējamo, lai būtu pēc iespējas augstāka līmeņa sastāvs," uzņēmību pauda Dakša.

CEV Eiropas čempionāts pludmales volejbolā Jūrmalas "Masters" sieviešu un vīriešu duetiem būs pakāpi augstāks turnīrs par pērn notikušajām sacensībām un būs nozīmīgs pārbaudījums Latvijai pirms 2017.gadā Jūrmalā paredzētā Eiropas čempionāta fināla.

"Visus šos pagājušos gadus esam mērķtiecīgi uz to gājuši. Kā zināms, nākamgad būs vēl viens solis augstāk un šeit notiks Eiropas čempionāta fināls. Esam uzņēmuši kursu, un visi kopā pie tā neapstāsimies. Mūsu plānos ir arī Pasaules kausa "Grand Slam" posma rīkošana. Darām visu, lai Jūrmala kļūtu par Baltijas reģiona pludmales volejbola centru," preses konferencē sacīja Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. "Mūs ļoti augstu ir novērtējuši volejbola funkcionāri gan Eiropas, gan pasaules līmenī. Šogad esam daudz darījuši, lai attīstītu pludmales sporta veidus. Ir izveidots pludmales sporta centrs 640 metru garumā, kas tiks atvērts mēneša beigās. Tajā būs seši pludmales volejbola laukumi, trīs pludmales futbola laukumi, kā arī laukumi handbolam un tenisam. Tas būs pieejams visiem."

"Vēlreiz gribu uzsvērt, ka tas ir vairāku gadu kopīgs darbs. Nedrīkst noliegt, ka šajā pasākumā ir jābūt drosmīgiem cilvēkiem, kuri uzņemas iesākt kaut ko tādu, lai šie turnīri kļūtu par tradīciju. Šādos pasākumos aug mūsu organizatoriskās spējas. Mēs tiešām esam augstu novērtēti, turklāt mums ir nepieciešamā infrastruktūra. Gribu teikt lielu paldies spēlētājiem, kuri priecē ar rezultātiem, kā arī beidzot mums Latvijā ir arī meitenes, kuras spēlē starptautiskā līmenī. Tā nav nejaušība, ka šogad sacensības ir gan meitenēm, gan zēniem. Šis ir ģenerālmēģinājums pirms nākamā gada. Tā tomēr jau ir cita kategorija, cita atbildība, masveidība un prasības, kas mums būs jāveic. Ja viss noritēs labi, ir solīts, ka Latvijā 2018.gadā varētu notikt arī pasaules U-21 čempionāts," atklāja LVF prezidents Atis Sausnītis.

Tikmēr viens no vadošajiem Latvijas pludmales volejbolistiem Aleksandrs Samoilovs pauda apņēmību septembrī paredzētajā turnīrā cīnīties par uzvaru.

"Cīnīsimies katrā spēlē, kaut arī turnīrs būs pēc Olimpiādes. Galvenais, lai ir labs laiks un daudz skatītāju, kā arī laba atmosfēra. Kā redzam, katru gadu turnīrs Jūrmalā kļūst lielāks. Ar katru gadu pludmales volejbols kļūst arvien populārāks. Kad vasarā ar Jāni Šmēdiņu aizbraucam uz Jūrmalu, ir problēmas dabūt laukumu treniņiem. Pludmales volejbols attīstās, cilvēki to spēlē. Cerams, ka nākotnē pie mums būs ne tikai Eiropas, bet arī pasaules čempionāts," izteicās Samoilovs. "Grūti prognozēt, kādi spēlētāji septembrī uz šo turnīru ieradīsies, jo kalendārs ir saspringts. Domāju, nebūs tās komandas, kas Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs cīnīsies par astoņnieku."

"Arvien vairāk deputāti un ministri saprot, ka šāda līmeņa starptautiskas sacensības ar lielu sportistu un iesaistīto valstu skaitu tikai vairo pozitīvās emocijas, kā arī silda ekonomiku. Ceru, šādus pasākumus nākotnē būs arvien vieglāk organizēt un vieglāk atbalstīt no valsts," sacīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks, kurš pauda cerību, ka šajās sacensībās Latvijas sportisti varēs atrādīt medaļas, kas būs atvestas no Riodežaneiro.

Jūrmala "Masters" iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2016.gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā. Čempionāta kopējais balvu fonds būs 50 000 eiro.

Pērn maijā Jūrmalā norisinājās CEV "Masters" posms vīriešiem, kurā Samoilovs un Šmēdiņš izcīnīja trešo vietu. Savukārt vēl pirms gada Jūrmalā tika rīkots raudzi zemāks CEV "Satellite" sērijas turnīrs vīriešiem.

 

LETA / Foto: Evija Trifanova/LETA