Šveices futbola izlases sastāvā nav iekļuvis kādreizējais kapteinis Inlers
Šveices izlasē Gekhans Inlers aizvadījis 81 spēli.
Futbols
2016. gada 19. maijs, 19:56

Šveices futbola izlases sastāvā nav iekļuvis kādreizējais kapteinis Inlers

Jauns.lv

Kādreizējais Šveices futbola izlases kapteinis Gekhans Inlers nav iekļuvis starp 28 kandidātiem pirms gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra.

Inlers pagājušajā vasarā pievienojās Lesteras "City" komandai, kas nesen sensacionāli kļuva par Anglijas čempioni, tomēr bijušais Šveices izlases kapteinis nespēja nostiprināties tās sastāvā un šosezon laukumā izgāja tikai piecos premjerlīgas mačos. Ar to gan bija pietiekami, lai viņu oficiāli varētu saukt par premjerlīgas čempionu.

Šveices izlases galvenais treneris Vladimirs Petkovičs izteicies, ka viņam ir "patiesi žēl" par "liela spēlētāja un lielas personības" neizvēlēšanos. Kopumā Šveices izlasē Inlers aizvadījis 81 spēli.

Tikmēr Petkovičs pirmoreiz uz izlasi izsaucis 19 gadus veco Denisu Zakariju, kurš Bernes "Young Boys" komandas sastāvā spēlē līdzīgi kā Inlers.

Šveices izlases treniņnometne sāksies svētdien, bet 31.maijā trenerim būs jāpaziņo noslēdzošie 23 spēlētāji, kas dosies uz finālturnīru. Gatavojoties čempionātam, Šveice 28.maijā spēlēs ar Beļģiju, bet 3.jūnijā ar Moldovu.

Eiropas čempionāts Francijā šogad norisināsies no 10.jūnija līdz 10.jūlijam, bet Šveice sacentīsies vienā apakšgrupā ar mājinieci Franciju, kā arī Albāniju un Rumāniju.

Šveices izlase iepriekš piedalījusies trijos Eiropas čempionāta finālturnīros, tomēr nekad nav spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Kā zināms, 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas sacensībās Šveice spēlēs vienā apakšgrupā arī ar Latviju.

Šveices izlases paplašinātais sastāvs Eiropas čempionātam:

vārtsargi - Jans Somē (Menhengladbahas "Borussia", Vācija), Romans Birki (Dortmundes "Borussia", Vācija), Marvins Hics ("Augsburg", Vācija), Ivons Mvogo (Bernes "Young Boys");

aizsargi - Štefans Lihtšteiners (Turīnas "Juventus", Itālija), Niko Elvedi (Menhengladbahas "Borussia"), Mihaels Langs ("Basel"), Johans Žurū (Hamburgas SV, Vācija), Stēvs fon Bergers ("Young Boys"), Fabians Šērs ("Hoffenheim", Vācija), Fransuā Mubanže ("Toulouse", Francija), Rikardo Rodrigess ("VfL Wolfsburg", Vācija), Zilvans Vidmers ("Udinese", Itālija), Filips Sendeross (Cīrihes "Grasshoppers");

pussargi - Valons Behrami ("Watford", Anglija), Blerims Džemaili ("Genoa", Itālija), Želsons Fernandešs ("Stade Rennais", Francija), Fabjans Frejs ("Mainz 05", Vācija), Granits Džaka (Menhengladbahas "Borussia"), Džerdans Šaķiri (Stokas "City", Anglija), Renato Štefens, Luka Cufi (abi - "Basel"), Deniss Zakarija ("Young Boys");

uzbrucēji - Briels Embolo ("Basel"), Haris Seferovičs (Frankfurtes "Eintracht", Vācija), Admirs Memedi (Leverkūzenes "Bayer", Vācija), Erens Derdijoks (Bejolu "Kasimpaša", Turcija), Šani Tarašajs (Liverpūles "Everton", Anglija).


LETA/Foto: EPA/LETA