foto: Juris Rozenbergs
Moži un spara pilni Latvijas izlases hokejisti agrā rītā aizlido uz čempionātu Vācijā
Latvijas hokeja izlase šorīt agri no rīta devās uz 2017. gada pasaules čempionātu.
Hokejs
2017. gada 29. aprīlis, 10:40

Moži un spara pilni Latvijas izlases hokejisti agrā rītā aizlido uz čempionātu Vācijā

Kasjauns.lv

29. aprīlī jau no pusseptiņiem rītā lidostā „Rīga” pulcējas Latvijas hokeja valstsvienība, lai ar reisu uz Frankfurti dotos uz pasaules čempionātu hokejā, kas šogad norisināsies Francijā un Vācijā. Latvijas izlase savas spēles aizvadīs Ķelnē, Vācijā.

Latvijas hokeja izlase dodas uz 2017. gada pasaules čempionātu

Latvijas hokeja izlase dodas uz 2017. gada pasaules čempionātu.

gallery icon
40

Tā kā reģistrēties lidojumam bija nepieciešams jau īsi pēc sešiem no rīta, tuvinieki sportistus pavadīt neieradās. Hokejisti, stāvot rindā, draudzīgi tērzēja un noskaņojās drīzumā gaidāmajiem mačiem.
Neraugoties uz to, ka bija agri jāceļas, Latvijas izlases hokejisti neizskatījās samiegojušies un arī nesūdzējās par mundruma trūkumu. „Noskaņojums ir ļoti labs, cīņasspars ir jūtams, un arī pašsajūta ir lieliska. Tas, ka agrāk bija jāceļas, ir sīkums. Ir bijušas arī reizes, kad jāmostas vēl agrāk,” Kasjauns.lv sacīja Latvijas izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons.

foto: Juris Rozenbergs
Uzbrukuma līderis Kaspars Daugaviņš ar aizsardzības balstu Gunti Galviņu bija moži, neskatoties uz to, ka lidostā jau vajadzēja būt īsi pēc pulksten sešiem no rīta.

Smaidīgs un možs bija arī centra uzbrucējs Jānis Sprukts, kurš ataudzējis pusgarus matus. Sprukts šogad Latvijas izlases rindās atgriežas pēc divu gadu pārtraukuma. „Nav jau pirmā reize, kad agri jāceļas un domāju, ka nebija pēdējā. Latvijas izlasē būt man ir svarīgi, un ir tāda laba sajūta, dodoties uz čempionātu. Nekādus veiksmes talismanus līdzi neņemu, un somā ir tikai pašas nepieciešamākās lietas – drēbes, zobu birste, zobu pasta,” bilda Jānis. Taujāts, vai no ģimenes atvadījās jau iepriekšējā vakarā, lai sieva un bērni nebūtu no rīta jāmodina, vai tomēr mājinieki vēl šajā rītā viņu uz atvadām sabučoja, Sprukts smaidot atzina: „„Ne visi. Mazākais vēl gulēja, un neatvadījos, jo negribēju traucēt. Bet pārējie jau bija pamodušies.”
Citu hokejistu vidū īpaši izcēlās Latvijas valstsvienības vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš bija ļoti stilīgi saģērbies. 23 gadus jaunais sportists atklāja, ka treneris viņam piekodinājis – uz čempionātu nedoties saplēstos džinsos, jo jāizskatās solīdi. „Man patīk forši ģērbties, un melnās džinsās gluži ģērbties negribēju. Tamdēļ iepriekšējā dienā iegāju veikalā, un nopirku šīs bikses,” norādot uz tumšzilajiem džinsiem ar baltas krāsas traipu efektu, smaidot teica Elvis Merzļikins.

Latvijas hokeja izlase atpūšas kopā ar ģimenēm un muzicē

2017. gada aprīlī pirms došanās uz pasaules čempionātu hokejā Latvijas valstsvienība, stiprinot komandas garu, pulcējās piedzīvojumu parkā Siguldā.

gallery icon
197