foto: AP/Scanpix/LETA
F-1 gatavojas atteikties no formulu "haizivs spuras"
"Ferrari" pilots Kimi Reikenens.
Citi sporta veidi
2017. gada 26. aprīlis, 12:50

F-1 gatavojas atteikties no formulu "haizivs spuras"

LETA

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā ar nākamo sezonu spēkratiem vairs varētu nebūt tā sauktās "haizivs spuras", paziņojusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar šo sezonu F-1 čempionātā stājušās spēkā ievērojamas izmaiņas tehniskajos noteikumos, braucamos padarot platākus, zemākus un ātrākus. Tas licis komandām meklēt dažādus risinājums, bet viena no vizuāli izteiktākajām izmaiņām ir "haizivs spura", kas aiz pilota atrodas uz dzinēja pārsega.

FIA savā paziņojumā norādījusi, ka no šāda risinājuma komandām ar nākamo sezonu būs jāatsakās, tādā veidā atgriežoties pie ierastā formulu izskata, turklāt nebūs ļauts bolīdu aizmugurējā daļā izvietot "T" formas spārnu, kas šobrīd ir novērojams dažām vienībām.

Tāpat FIA sanāksmē nolemts drošības sistēmas "Halo" vietā priekšroku dot caurredzamam stiklam, kas F-1 čempionātā varētu parādīties jau ar nākamo sezonu.

No 2018.gada sezonas sacīkstes, kas sarkano karogu dēļ tiks apturētas, būs jāatsāk no starta līnijas, nevis aiz drošības automašīnas, kā tas ir pašlaik.

Tiesa, šie grozījumi vēl jāapstiprina FIA Pasaules motoru sporta padomes sēdē, taču sagaidāms, ka tā būs tikai formalitāte.

Pēc šīs sezonas pirmajiem trim posmiem F-1 kopvērtējuma līderis ir vācietis Sebastjans Fetels no "Ferrari", kurš ieguvis 68 punktus, bet "Mercedes" komandas braucējs Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas zaudē septiņus punktus.

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās