foto: Evija Trifanova/LETA
"TTT Rīga" kapteine Krastiņa: "Uzvara LSBL finālsērijā mums ir gaidīts panākums"
"TTT Rīga" spēlētāja Ieva Krastiņa ar izcīnīto kausu un Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins.
Basketbols
2017. gada 26. aprīlis, 11:39

"TTT Rīga" kapteine Krastiņa: "Uzvara LSBL finālsērijā mums ir gaidīts panākums"

LETA

Titulētajai "TTT Rīga" komandai uzvara Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijā pār "Vega 1"/"Liepāja" ir gaidīts panākums, pēc valsts čempionāta zelta medaļu iegūšanas sacīja vienības kapteine Ieva Krastiņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas Sieviešu Basketbola Līgas fināla spēle

gallery icon
49

"TTT Rīga" otrdien LSBL finālsērijas trešajā spēlē savā laukumā ar 104:59 sagrāva "Vega 1"/"Liepāja" komandu, sērijā triumfējot ar 3-0 un valsts titulu iegūstot piekto gadu pēc kārtas.

"Jāatzīst, ka uzvara finālsērijā ir gaidīts panākums. Mums komplektācija bija citādāka nekā pretiniecēm un augstāki mērķi nekā citām Latvijas komandām. Šis tituls varbūt bija nevis pašsaprotams, bet gan kā viens no galvenajiem sezonas uzdevumiem," sacīja Krastiņa. "Liepājas komanda gan pirmajā spēlē parādīja, ka ar pusspēku mums neko neatdos."

Sīvākā finālsērijā bija pirmā cīņa, kurā "TTT Rīga" guva uzvaru vien ar 66:62, bet nākamajos divos mačos izcīnīja jau pārliecinošus panākumus.

""Vega 1"/"Liepāja" bija mūs labi skautojušas, skatījušās video. Līdz ar to viņas zināja visas mūsu kombinācijas, bija izprātojušas, kā spēlēt aizsardzībā. Treneri bija labi pastrādājuši. Mēs pirmajā spēlē varbūt nebijām gatavas, ka pretinieces būs tik labi sagatavojušās," atklāja Krastiņa.

"Mēs savā sniegumā vairāk vērsām uzmanību uz to, kā apspēlēt Liepājas komandas zonas aizsardzību un kā viņas kustās. Tāpat koncentrējāmies uz dažām viņu sadarbībām, lai sāncenses netiktu pie brīviem tālmetieniem, kas ir viņu lielākais ierocis," norādīja 26 gadus vecā Krastiņa.

Bez LSBL čempioņu titula "TTT Rīga" savā īpašumā ieguva arī Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta zeltu, bet Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausā cieta neveiksmi izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, divu spēļu summā piekāpjoties Ungārijas klubam Ceglēdas EEK. Savukārt Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgā rīdziniecēm neizdevās nosargāt pērn iegūto titulu, jo finālā ar 44:67 nācās piekāpties Slovākijas klubam Košices "Good Angels".

"Sezonu kopumā es varbūt vērtētu ne gluži ar mīnusa zīmi, bet tā ir ne tik izdevusies, kā gribētos. Eirokausā it kā izkļuvām no apakšgrupas, bet domāju, ka izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā mums bija ņemams pretinieks. Par šīm spēlēm ir rūgtuma sajūta, jo pretinieks nebija tik stiprs," atzina Krastiņa. "Arī par sniegumu Austrumeiropas līgā neesmu līdz galam apmierināta. Jā, Košices komanda bija spēcīgs pretinieks, bet finālā zaudējums ar 20 punktiem noteikti nav mūsu līmenis. Austrumeiropas līgā līmenis ir augsts, jo tur spēlē komandas, kas šosezon Eirokausos var lepoties ar labākiem sasniegumiem par mūsējo."

Cīņa par Latvijas čempionāta medaļām šogad notika 26.reizi, bet LSBL izslēgšanas spēles risinājās 22.reizi. "TTT Rīga" rēķinā ir 16 čempionu tituli (1992, 1993, 1995, 2001-2005, 2007, 2008, 2010, 2011, 2014, 2015, 2016 un 2017), RTU komandas uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpušas piecas reizes, trīs tituli ir "Cēsīm" (2009, 2012, 2013), bet pa vienam - "TTT Rapa" (1999) un "Avantis"/"Turība" (2006).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās