foto: EPA
Atvadas no traģiski mirušā riteņbraucēja Skarponi notiek sporta zālē
Skarponi zārka vāku sedza viņa krekliņš.
Sporta zvaigznes
2017. gada 25. aprīlis, 13:10

Atvadas no traģiski mirušā riteņbraucēja Skarponi notiek sporta zālē

Kasjauns.lv

Ceļu satiksmes negadījumā sestdien mira 2011.gada daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" čempions Mikēle Skarponi no Itālijas. Jomas pazinēji Skarponi uzskata par leģendu. Otrdien viņu gulda zemes klēpī, taču pirms tam notika publiskas atvadas.

Sporta zālē simti cilvēku atvadās no leģendārā riteņbraucēja Mikēles Skarponi

Ceļu satiksmes negadījumā sestdien mira 2011.gada daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" čempions Mikēle Skarponi no Itālijas. Atvadas no viņa tika rīkotas ...

gallery icon
4

Vairāki simti cilvēku bija pulcējušies Filotrano sporta hallē, kur tika novietots sportista zārks. 

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka izcilais riteņbraucējs sestdienas rītā bija devies treniņā. No tā pārbraukt viņam nebija lemts -  37 gadus veco vīrieti notrieca mikroautobuss. 

foto: EPA
Mirklis pēc avārijas. Tā notika pavisam netālu no Skarponi mājām.

Skarponi par profesionālu riteņbraucēju kļuva 2002.gadā, bet karjeras laikā viņš bija izpelnījies kalnu speciālista reputāciju. 2011.gadā viņš tika pasludināts par prestižā "Giro d'Italia" čempionu, jo dopinga lietošanā tika pieķerts spānis Alverto Kontadors.

foto: AP
Traģiskā negadījuma vieta.

Kopš 2014.gada Skarponi pārstāvēja Kazahstānā bāzēto UCI Pasaules tūres komandu "Astana", turklāt iepriekšējā sezonā viņš bija komandas biedrs arī latvietim Gatim Smukulim.

Skarponi bija precējies divu dēlu tēvs.

foto: REUTERS
Skarponi bija 37 gadus vecs.