Citi sporta veidi
2016. gada 20. maijs, 17:09

Izcila mērķtiecība un gribasspēks! Sportiste finišē ar pārrautu Ahileja cīpslu. VIDEO

Jauns.lv

Kāds nepatīkams atgadījums noticis ASV koledžu sporta (NCAA) sacensībās, kad skrējēja Šelbija Erdāla sacensībās pārrāva Ahileja cīpslu, bet ievērības cienīgs ir fakts, ka viņa spēja pabeigt 400 metru barjeroto distanci.

Aidaho Štata Universitātes skrējēja Šelbija Erdāla pēc savainojuma gūšanas spēja tikt līdz finišam, jo viņai bija mērķis dabūt punktus savai komandai: “Ilgu laiku mans mērķis bija aizstāvēt universitātes komandu 400 metru skrējienā ar barjerām, un dot vienībai punktus. Kad es izgāju uz starta, man bija tikai viens mērķis – tikt līdz finišam,” sarunā ar ASV medijiem atklāja sportiste, kuras turpmākā karjera ir stipri apdraudēta.

“Pēc tam kad nokritu, es piecēlos un centos skriet, bet mana kāja nefunkcionēja, es sapratu, ka, visticamāk, esmu pārrāvusi Ahileja cīpslu,” savu klibošanu uz finišu atceras skrējēja.

Tuvojoties finiša līnijai, sportisti uzmundrināja skatītāju aplausi, sasniedza distances beigu līniju, kas nozīmēja, ka viņa ir spējusi izvairīties no diskvalifikācijas un savai universitātei devusi vienu būtisku punktu sacensību kopvērtējumam.

“Es ne mirkli nedomāju apstāties! Tādā veidā es būtu pievīlusi sevi, savu komandu un trenerus,” pēc divām minūtēm un 53 sekundēm, kas tika pavadītas distancē, atklāja Šelbija.

Ahileja cīpslu pārrāvums ir viena no nopietnākajām traumām sportā – pirms dažiem gadiem to piedzīvoja izcilais basketbolists Kobe Braients, kas lielā mērā liedza viņam saglabāt savu līmeni līdz karjeras beigām. Šāds savainojums bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc priekšlaicīgi sportista karjeru nācās beigt Latvijas labākajam sprinterim Ronaldam Arājam. Pērn šādu traumu guva arī viens no mūsu labākajiem šķēpmetējiem Ansis Brūns, bet pirms aptuveni nedēļas arī viens no labākajiem Latvijas izlases un BK “Ventspils” basketbolistiem Kristaps Janičenoks. Atlabšana pēc šādas traumas var ilgt pat ilgāk nekā gadu.

 Šelbija Erdālas varonīgais ceļš pretim finišam - video:


Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video