Spānijas futbola līga sodīs klubus, ja televīzijā būs redzamas tukšas skatītāju sēdvietas
Turnīra prezidents Havjers Tevass.
Futbols
2016. gada 20. maijs, 19:32

Spānijas futbola līga sodīs klubus, ja televīzijā būs redzamas tukšas skatītāju sēdvietas

Jauns.lv

Spānijas Profesionālā futbola līga (LFP) sodīs klubus, ja nākamajā sezonā televīzijas tiešraidēs būs redzamas tukšas skatītāju sēdvietas, paziņoja turnīra prezidents Havjers Tevass.

Jaunie noteikumi paredz, ka augstākās divīzijas komandām jāaizpilda sēdvietas, kas redzamas no noteiktiem kameru leņķiem.

Līdz ar to komandām būs jācenšas palielināt apmeklējums un jāmēģina līdzjutēji izvietot vietās, kur tie būtu redzami arī televīziju kamerām.

Jau ilgāku laiku Spānijas līga cenšas uzlabot televīzijas pārraižu produktus, lai varētu konkurēt ar Anglijas premjerlīgu.

Pērn decembrī LFP kompānijām "Telefonica", "Mediapro" un "Vodafone-Orange" par nepilniem trim miljardiem eiro pārdeva tiesības uz Spānijas augstākās līgas spēļu pārraidēm no nākamās līdz 2018./2019.gada sezonai.

Kā vēstīts, pirms gada, konfliktējot par čempionāta spēļu pārraižu tiesībām, Spānijas Futbola federācija (RFEF) pat draudēja atcelt sezonas pēdējos mačus, kas gan netika realizēts.

Tam par iemeslu bija Spānijas futbola amatpersonu pieprasījums, lai valdība izveido centralizētu pieteikšanos pirmās un otrās divīzijas maču pārraides tiesībām, tādā veidā sargājot mazos klubus no bagātākajiem augstākās līgas klubiem.

Lai pārtrauktu to, ka Madrides "Real" un "Barcelona" piesaista ļoti lielu naudas daļu no pārraižu līgumiem, komisija gribēja, lai televīzijas slēgtu līgumus kolektīvi, nevis ar katru klubu individuāli.

Aizvadītajā sezonā Spānijas čempionātā triumfēja "Barcelona", kas turnīra beigās par punktu apsteidza "Real" futbolistus, bet vēl par diviem punktiem mazāk bija Madrides "Atletico" vienībai.

LETA / Foto: Reuters/Scanpix/LETA