Nākamgad pasaules hokeja čempionātos priekšsacīkšu mačos papildlaikā spēlēs "trīs pret trīs" formātā
Ar nākamo gadu pasaules hokeja čempionātu augstākās divīzijas turnīros apakšgrupu mačos pagarinājumā spēlēs pēc "trīs pret trīs" formāta.
2016. gada 20. maijs, 19:53

Nākamgad pasaules hokeja čempionātos priekšsacīkšu mačos papildlaikā spēlēs "trīs pret trīs" formātā

Jauns.lv

Ar nākamo gadu pasaules hokeja čempionātu augstākās divīzijas turnīros apakšgrupu mačos pagarinājumā spēlēs pēc "trīs pret trīs" formāta, piektdien Maskavā tika nolemts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā.

Kā zināms, šogad Krievijā notiekošajā pasaules čempionātā spēles pagarinājumā cīņa notiek, spēlējot četriem hokejistiem pret četriem.

Ar nākamo sezonu IIHF organizētajos pasaules čempionātos augstākajās divīzijās vīriešiem, sievietēm un junioriem tiks ieviests jauns papildlaika izspēles formāts.

Priekšsacīkšu mačos papildlaiks ilgs piecas minūtes, spēlējot trīs pret trīs. Ja pagarinājumā uzvarētāju neizdosies noskaidrot, sekos pēcspēles metienu sērija, kurā katrai komandai būs doti trīs metieni.

Savukārt izslēgšanas turnīra mačos, izņemot finālu, papildlaiks ilgs desmit minūtes, spēlējot četri pret četri. Ja arī pagarinājumā rezultāts būs neizšķirts, notiks pēcspēles metienu sērija, kurā katrai komandai būs trīs metieni.

Cīņā par zelta medaļām papildlaiks ilgs 20 minūtes, spēlējot pieci pret pieci. Ja pagarinājums arī noslēgsies neizšķirti, sekos pēcspēles metienu sērija ar pieciem metieniem katrai komandai.

Kā zināms, formāts "trīs pret trīs" pagarinājumos no šīs sezonas tika iespēlēts Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kas spēli padarījis ļoti ātru, tomēr arī haotisku.

Jau ziņots, ka Krievijā notiekošā pasaules čempionāta pusfinālu sasniegusi treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā mājinieku valstsvienība, kas sestdien spēkosies ar Somijas hokejistiem. Savukārt otra pusfināla duelī pašreizējie pasaules čempioni Kanādas hokejisti spēlēs pret ASV valstsvienību.

Latvijas izlase otrdien šo pasaules čempionātu noslēdza ar ieņemtu 13.vietu, šajā pozīcijā ierindojoties jau otro turnīru pēc kārtas. Septiņās spēlēs Leonīda Beresņeva vadītā komanda izcīnīja tikai vienu uzvaru, taču vēl trīs mačos tika pie viena punkta, zaudējot vai nu papildlaikā, vai pēcspēles metienos.

Latvijas izlase pasaules čempionāta pirmajā desmitniekā, kas pirms turnīra bija federācijas izvirzītais uzdevums, nav spējusi iekļūt jau četrus gadus pēc kārtas, bet iepriekšējo sešu čempionātu laikā to paveikusi tikai reizi, kad 2012.gadā meistarsacīkstes noslēdza tieši desmitajā pozīcijā.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA