Projekta "Sporto visa klase" otrajā sezonā uzvar Krimuldas vidusskola
Veicot projekta dalībnieku atptauju, 92% skolēnu atzina, ka viņiem patīk piedalīties projektā “Sporto visa klase”.
Citi sporta veidi
2016. gada 20. maijs, 21:50

Projekta "Sporto visa klase" otrajā sezonā uzvar Krimuldas vidusskola

Jauns.lv

Ar fināla sacensībām “Zemgales Olimpiskajā centrā” Jelgavā šodien noslēdzās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotā projekta “Sporto visa klase” otrā sezona. Visa šī mācību gada garumā 49 3. un 4.klases un 1186 bērnu no visas Latvijas sportoja piecas reizes nedēļā un šodien sešas labākās no katra reģiona tikās projekta finālsacensībās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Šis ir bijis neaizmirstams piedzīvojums daudziem skolēniem visa mācību gada garumā un tādēļ vēlos pateikties visiem 1186 dalībniekiem, pedagogiem, vecākiem par atbalstu un vēlmi sportot piecas reizes nedēļā. Esam ieguvuši plašu atbalstu, jo “Sporto visa klase” ir interesants, radošs un pozitīvs pasākums, kas nostiprina bērnu veselību, uzlabo stāju, dod iemaņas strādāk komandā un motivāciju nodarboties ar fiziskām aktivitātēm”, izsakās projekta idejas autors un LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. “Raugoties finālsacensības, nevienu brīdi mūs nepameta sajūta, ka sekojam līdzi lielām sporta sacensībām, kas aizrauj to dalībniekus un skatītājus.”

Projekta gaitā tika rīkotas draudzības sacensības, vērtētas skolēnu sekmes, noskaidrojot sešas labākās klases, kuras šodien Jelgavā sacentās finālsacensībās:

  • Daugavpils 3.vidusskolas 3.a klase;

  • Krimuldas vidusskola 3.klase;

  • Kuldīgas Alternatīvā sākumskolas 3.a klase;

  • Ķekavas vidusskolas 3.b klase;

  • Sākumskolas “Taurenītis” 3.klase (Jūrmala);

  • Ādažu vidusskolas 3.g klase.

Finālsacensību dalībniekiem bija jāveic ne tikai vairākas stafetes un jāatbild uz zināšanu konkursa jautājumiem, bet arī žūrijas locekļiem bija jārāda iepriekš sagatavots priekšnesums “Tikai mēs tā protam”.

Finālsacensības bija projekta noslēdzošais posms, pec kura varēja noskaidrot arī projekta otrās sezonas uzvarētājus. Vērtējot gan skolēnu sekmes, draudzības sacensību rezultātus, kā arī finālsacenību rezultātus, kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Krimuldas vidusskolas 3.klases skolēni. Viņi balvā ieguva vasaras nometni Ventspilī, zelta medaļas un diplomus par dalību projektā, kā arī ceļojošo kausu.

Sudraba godalgu ieguva Ādažu vidusskolas 3.g klase, bet bronza tika Ķekavas vidusskolas 3.b klases audzēkņiem. Ceturtajā vietā ierindojās sākumskolas “Taurenītis” 3.klase no Jūrmalas, piekto pozīciju ieņēma divas klases – Daugavpils 3.vidusskolas 3.a klase un Kuldīgas Alternatīvās sākumskolas 3.a klase.

Pēc finālsacensību dalībnieku apbalvošanas, muzikālu pārsteigumu skolēniem bija sagādājuši grupas “Musiqq” mūziķi, kuri bērnus priecēja ar savām populārākajām dziesmām.

“Sporto visa klase” turpināsies arī 2016./2017.mācību gadā, kad kopumā projektā piedalīsies un piecas reizes nedēļā sportos jau nepilni 3000 dalībnieku, pārstāvot 107 izglītības iestādes, 128 klases no 56 Latvijas novadiem un pilsētām.

Projekta mērķis ir četru mācību gadu laikā mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, dodot motivāciju nodarboties ar sportu, sadarbībā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA) pilnveidojot metodisko programmu 3. – 6.klašu grupai.

Projekts paredz katru nedēļu nodrošināt kvalitatīvu un metodiski atbilstošu 3 fakultatīvo sporta nodarbību sarīkošanu, papildus tām divām sporta stundām, kas ir paredzētas obligātajā izglītības programmā, saskaņā ar LSPA izstrādātu metodisko materiālu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Projekts “Sporto visa klase” paredz 3 fakultatīvās sporta nodarbības nedēļā:

  • stājas uzlabošana un vispārējā fiziskā sagatavotība;

  • futbola iemaņu apguve;

  • peldēšana vai sporta nodarbība svaigā gaisā.

Veicot projekta dalībnieku atptauju, 92% skolēnu atzina, ka viņiem patīk piedalīties projektā “Sporto visa klase”, 91% vecāku ļoti pozitīvi novērtēja projektu, savukārt skolotāji projektu kā ļoti pozitīvi novērtēja 94%.

Karlīna Timofejeva / Foto: