foto: Edijs Pālens/LETA
Traumu nomocītais kapteinis Daugaviņš jau šovakar dosies laukumā
Kaspars Daugaviņš savu atveseļošanās laiku paredzējis ļoti precīzi un kā solīts dodas laukumā jau pirmajā pārbaudes spēlē pret Franciju.
Hokejs
2017. gada 21. aprīlis, 14:18

Traumu nomocītais kapteinis Daugaviņš jau šovakar dosies laukumā

LETA

Traumu izārstējušais Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš piektdien piedalīsies jau pirmajā pārbaudes spēlē ar Francijas izlasi, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Eiropas Hokeja izaicinājuma turnīra (EHC) duelis "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30, to translējot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālam.

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandas uzbrucējs Daugaviņš rokas lūzumā iedzīvojās februāra beigās, kad viņam trāpīja komandas biedra mesta ripa. Pēc "Torpedo" izstāšanās no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Daugaviņš pievienojās izlasei, galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam paužot, ka uzbrucējs ir komandas sirds un dvēsele. Vienu no pārbaudes spēlēm pat Daugaviņš pavadīja uz treneru soliņa.

Pirms nedēļas Daugaviņš izteicās, ka cer piedalīties vienā no spēlēm ar Franciju un piektdien LHF apstiprināja, ka uzbrucējs dosies laukumā jau pirmajā cīņā, turklāt pildīs kapteiņa pienākumus, bet viņam asistēs Lauris Dārziņš un Gints Meija.

Piektdienas cīņā Latvijas izlases vārtus sargās Elvis Merzļikins, savukārt kā 13.uzbrucējs spēlei tiks pieteikts Frenks Razgals.

Pēc tam sestdien abas komandas tiksies atkārtoti. Šī cīņa būs īpaša ar faktu, ka atvadas no Latvijas izlases teiks pieredzējušais vārtsargs Edgars Masaļskis.

Šonedēļ Latvijas izlasei pievienojās uzbrucējs Andris Džeriņš, bet Dārziņš un Georgijs Pujacs atsāka treniņus uz ledus pēc mikrotraumām. Tāpat komandu beidzot papildināja arī galvenā trenera Boba Hārtlija palīgs Artis Ābols.

Latvijas izlase gaida uzbrucēju Zemgu Girgensonu, kurš Latvijā plānojis ierasties nedēļas nogalē, bet šonedēļ sezona noslēdzās talantīgajiem Kristiānam Rubīnam, Rodrigo Ābolam un Mārtiņam Dzierkalam.

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, ir aizvadījusi sešas no desmit plānotajām pārbaudes spēlēm. Vispirms ar 0:5 un 1:2 Rīgā tika zaudēts Krievijas olimpiskajai izlasei, pēc tam Daugavpilī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros ar 1:0 uzvarēta un ar 0:3 zaudēts Baltkrievijai, kam sekoja zaudējums ar 1:4 un uzvara ar 4:3 pret Zviedriju.

Latvijas izlasei pēc spēlēm ar Franciju 30.aprīlī un 1.maijā būs arī mači izbraukumā pret Vāciju.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pirmajā spēlē ar Franciju:

vārtsargi - Elvis Merzļikins (Jānis Kalniņš);

aizsargi - Kristofers Bindulis, Kristaps Sotnieks, Uvis Jānis Balinskis, Ralfs Freibergs, Artūrs Kulda, Guntis Galviņš, Jānis Jaks;

uzbrucēji - Lauris Dārziņš, Gunārs Skvorcovs, Rihards Bukarts, Kaspars Daugaviņš, Oskars Batņa, Andris Džeriņš, Frenks Razgals, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Vitālijs Pavlovs, Gints Meija, Ronalds Ķēniņš, Māris Bičevskis.