foto: Reuters/Scanpix/LETA
Čempionu līgas pusfinālā būs Madrides derbijs
Cīņa par Eiropas prestižāko klubu futbola trofeju solās būt ļoti aizraujoša.
Futbols
2017. gada 21. aprīlis, 13:58

Čempionu līgas pusfinālā būs Madrides derbijs

LETA

UEFA Čempionu līgas pusfinālā būs Madrides derbijs starp pērnā gada finālistēm "Real" un "Atletico", bet par otru ceļazīmi uz finālu cīnīsies Itālijas grands Turīnas "Juventus" un Francijas komanda "Monaco", noskaidrojās piektdienas izlozē.

Abas Madrides komandas finālā tikušās divas reizes pēdējo trīs gadu laikā, abos titula mačos uzvarot "Real". 2014.gadā "Real" kompensācijas laikā panāca neizšķirtu un iesita trīs vārtus papildlaikā, uzvarot ar 4:1, bet pērn karaliskais klubs bija pārāks pēcspēles 11 metru sitienu sērijā.

"Real" Eiropas klubu spēcīgākajā turnīrā uzvarējusi 11 reizes, bet "Atletico" trīs reizes spēlējusi finālā, taču allaž zaudējusi.

Pēdējo 17 gadu laikā Čempionu līgas pusfinālos bijuši astoņi derbiji starp vienas valsts komandām, bet trijos no tiem tikušās Spānijas vienības.

"Real" ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 6:3 pārspēja Vācijas bundeslīgas grandu Minhenes "Bayern", pusfinālu nodrošinot vien atbildes spēles pagarinājumā. Tikmēr "Atletico" ar 2:1 pārspēja Anglijas premjerlīgas čempioni Lesteras "City".

Savukārt 1985. un 1996.gada čempione "Juventus" ar 3:0 pārspēja vēl vienu Spānijas grandu "Barcelona", bet 2004.gada fināliste "Monaco" summā ar 6:3 uzvarēja Vācijas vienību Dortmundes "Borussia".

"Monaco" un "Juventus" UEFA Čempionu līgas pusfinālā tikās arī 1998.gadā, kad divu spēļu summā ar 6:4 uzvarēja Turīnas futbolisti.

UEFA Čempionu līgas pusfināla mači risināsies maija pirmajā pusē, bet šīs sezonas sacensību fināls 3.jūnijā tiks aizvadīts Kārdifā, Velsā.

Tikmēr Anglijas futbola premjerlīgas grands Mančestras "United" UEFA Eiropas līgas pusfinālā tiksies ar Spānijas komandu Vigo "Celta", bet par otru ceļazīmi uz finālu spēkosies Francijas vienība Lionas "Olympique" un Nīderlandes flagmanis Amsterdamas "Ajax".

"United" un "Celta" šī būs pirmā tikšanās reize Eirokausos. Tiesa, "United" uzbrukuma līderis Zlatans Ibrahimovičs kontinenta klubu turnīros, pārstāvot "Ajax" komandu, guvis vārtus pret "Celta" vienību.

"United" ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 3:2 pārspēja Beļģijas vienību "Anderlecht", pusfinālu nodrošinot vien atbildes spēles papildlaikā. Tikmēr "Celta" ar 4:3 summā apspēlēja citu Beļģijas komandu "Genk".

"Olympique" un "Ajax" iepriekšējos četrus savstarpējos mačus aizvadījušas Čempionu līgas grupu turnīrā 2002./2003.gada un 2011./2012.gada sezonās. No šiem mačiem pirmajos divos uzvarēja "Ajax", bet nākamās divas spēles noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtiem.

"Olympique" divu spēļu summā nospēlēja neizšķirti 3:3 ar Turcijas klubu Stambulas "Bešiktaš", bet pēcspēles sitienu sērijā pārāka bija Francijas komanda. Tikmēr "Ajax" divu spēļu summā ar 4:3 pārspēja Gelzenkirhenes "Schalke 04", ceļazīmi uz pusfinālu nodrošinot atbildes mača pagarinājumā.

UEFA Eiropas līgas pusfināli tiks aizvadīti maija sākumā, bet fināls notiks 24.maijā Solnā, Stokholmas priekšpilsētā.