Latvijas futbolists Cauņa un CSKA komanda triumfē Krievijas čempionātā
Cauņa pēc ilgāka laika atgriezās savas komandas pieteikumā, bet laukumā šoreiz neizgāja.
Futbols
2016. gada 21. maijs, 16:00

Latvijas futbolists Cauņa un CSKA komanda triumfē Krievijas čempionātā

Jauns.lv

Latvijas futbola izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA vienība svētdien trešo reizi četru gadu laikā triumfēja Krievijas premjerlīgā.

Čempionāta pēdējā kārtā CSKA futbolisti ar rezultātu 1:0 (1:0) izbraukumā pieveica Kazaņas "Rubin" komandu, vienīgos vārtus iesitot Alanam Dzagojevam.

Cauņa pēc ilgāka laika atgriezās savas komandas pieteikumā, bet laukumā neizgāja.

Panākumu pēdējā kārtā guva arī CSKA sīvākā konkurente "Rostov", kas ar 2:0 (1:0) izbraukumā apspēlēja Groznijas "Terek".

Sezonas noslēguma kopvērtējumā CSKA izcīnīja 65 punktus 30 mačos, par diviem punktiem apsteidzot "Rostov". Savukārt trešo vietu ar 59 punktiem ieņēma pērnās sezonas čempione Sanktpēterburgas "Zeņit".

Zīmīgi, ka "Rostov" komanda pērn premjerlīgā guva tikai 14.vietu, bet šosezon līdz pēdējai kārtai pretendēja uz čempiona titulu un pirmoreiz vēsturē tika pie medaļām.

Cauņa, cīnoties ar kārtējiem savainojumiem, šogad piedalījies tikai divos oficiālos mačos, bet šosezon kopā viņš premjerlīgā izgāja laukumā deviņās cīņās.

Pašlaik 28 gadus vecais Cauņa CSKA klubam pievienojās 2011.gadā, parakstot līgumu uz pieciem gadiem. Pa šo laiku Latvijas futbolists nu jau trīs reizes - 2013., 2014. un 2016.gadā - kļuvis par Krievijas čempionu, kā arī spējis divreiz triumfēt valsts kausa izcīņā. Pērn novembrī Cauņa pagarināja līgumu ar CSKA līdz 2018./19.gada sezonas izskaņai.

Iepriekš Krievijas premjerlīgā uzvarēt izdevies arī Latvijas futbolistiem Andrejam Štolceram un Jurim Laizānam.

Panākums čempionātā garantējis CSKA klubam vietu nākamās sezona UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā.

Kā zināms, maija sākumā CSKA cieta zaudējumu Krievijas kausa finālā, kurā ar 1:4 piekāpās "Zeņit".

Vietu premjerlīgā automātiski zaudēja Maskavas "Dinamo" un Saranskas "Mordvija", bet Mahačkalas "Anži" un Krasnodaras "Kubaņ" piedalīsies pārspēlēs, kurās startēs arī Ivana Lukjanova pārstāvētā Krievijas pirmās līgas komanda Astrahaņas "Volgar" un Tomskas "Tomj".

Kā zināms, iekļūšanu premjerlīgā jau iepriekš garantēja Latvijas futbola izlases pussarga Artūra Zjuzina pārstāvētā pirmās līgas čempione Orenburgas "Gazovik", kurai vēlāk pievienojās arī vicečempione Tulas "Arsenal".

LETA/ Foto: Sputnik/LETA