foto: Ieva Makare/LETA
Ziemeļamerikas junioru līgās spēlējošajiem Dzierkalam, Rubīnam un Ābolam sezona galā; viņus gaida izlasē
Talantīgais uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals palīdzēja Latvijas izlasei cīņās par olimpisko ceļazīmi.
Hokejs
2017. gada 19. aprīlis, 10:28

Ziemeļamerikas junioru līgās spēlējošajiem Dzierkalam, Rubīnam un Ābolam sezona galā; viņus gaida izlasē

LETA

Ziemeļamerikas junioru līgās spēlējošajiem hokejistiem Kristiānam Rubīnam, Rodrigo Ābolam un Mārtiņam Dzierkalam otrdien "play-off" otrās kārtas izšķirošajās cīņās noslēdzās sezona.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs, visiem trim hokejistiem ir izsūtīti uzaicinājumi uz Latvijas izlasi.

Patlaban 19 gadus vecā aizsarga Rubīna pārstāvētā komanda Medisinhetas "Tigers" Rietumu Hokeja līgas (WHL) izslēgšanas turnīra otrās kārtas septītajā spēlē savā laukumā ar 4:5 (1:3, 3:0, 0:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Letbridžas "Hurricanes", sērijā līdz četrām uzvarām zaudējot ar 3-4.

Rubīns šajā spēlē atzīmējās ar rezultatīvu piespēli un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Šosezon latviešu aizsargs 60 spēlēs guva trīs vārtus, veica 28 rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +39.

Rubīns ir pārstāvējis Latvijas U-18 un U-20 jauniešu izlases, savukārt aizvadītajā pavasarī pirms pasaules čempionāta Maskavā viņš kā viens no pēdējiem kandidātiem tika atskaitīts no pieaugušo valstsvienības.

Iepriekšējā sezonā Rubīns spēlēja Zviedrijas kluba "Vasteras" junioru komandā, bet šajā sezonā nolēma karjeru turpināt Ziemeļamerikā.

Tikmēr 21 gadu vecā uzbrucēja Ābola pārstāvētā Akadijas/Batērstas "Titan" Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) ceturtdaļfināla septītajā spēlē viesos ar 1:7 (0:2, 0:4, 1:1) kapitulēja Blēnvilas-Buābriānas "Armada", sērijā zaudējot ar 3-4.

Ābols šajā spēlē asistēja vienīgajā komandas vārtu guvumā, veica četrus metienus pa vārtiem, uzvarēja desmit no 25 iemetieniem, nopelnīja divas soda minūtes un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -4.

Ābols šosezon 63 spēlēs "Titan" sastāvā guva 23 vārtus un veica 38 rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Ābols sezonu iesāka WHL klubā Portlendas "Winterhawks", kur aizvadīja divus mačus, bet pēc tam tika aizmanīts uz "Titan" vienību.

Viņu pērnā gada NHL jauno spēlētāju draftā ar septītajā kārtā ar kopējo 184.numuru izraudzījās Vankūveras "Canucks".

Pērn pasaules čempionātā viņš septiņās spēlēs izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, bet olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā trīs mačos guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Savukārt 20 gadus vecā uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Ruinas-Norandas "Huskies" QMJHL ceturtdaļfināla septītajā mačā viesos ar 3:4 (1:1, 1:0, 1:2, 0:1) pagarinājumā zaudēja Šikutimi "Sagueneens", sērijā piekāpjoties ar 3-4.

Dzierkals šajā mačā nepiedalījās, bet izslēgšanas turnīrā viņš uz ledus bija sešos mačos.

Šosezon traumu vajātajam Dzierkalam 53 spēlēs 21 vārti un 30 rezultatīvas piespēles, kā arī pozitīvs lietderības koeficients +27.

Dzierkalu 2015.gada drafta trešajā kārtā ar kopējo 68.numuru izraudzījās Toronto "Maple Leafs".

Dzierkals pērn olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, trīs spēlēs gūstot vienus vārtus.