foto: Edijs Pālens/LETA
Hokeja izlasei pievienojas Džeriņš; Dārziņš un Pujacs jau trenējas ar komandu
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Andris Džeriņš.
Hokejs
2017. gada 17. aprīlis, 19:45

Hokeja izlasei pievienojas Džeriņš; Dārziņš un Pujacs jau trenējas ar komandu

LETA

Latvijas hokeja izlasei, kura gatavojas maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, pievienojies uzbrucējs Andris Džeriņš, bet Lauris Dārziņš un Georgijs Pujacs pēc mikrotraumām ir atsākuši treniņus uz ledus, informēja Latvijas Hokeja federācijā (LHF).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlase pilnā sastāvā treniņus atsāks otrdien, jo aizvadītās nedēļas nogalē tika aizvadītas divas pārbaudes spēles viesos pret Zviedriju, pirmajā mačā piektdien zaudējot ar 1:4, bet sestdien revanšējoties ar 4:3, uzvaru gūstot pēcspēles metienos.

Tie hokejisti, kuri nebija devušies uz Zviedriju, arī Lieldienu laikā turpināja treniņus Rīgā, uz ledus dodoties arī šosezon Čehijā sezonu aizvadījušajam Džeriņam.

Aiviekstiets šo sezonu pavadīja Hradeckrālovas "Mountfield" komandas rindās, sasniedzot Čehijas hokeja ekstralīgas pusfinālu, kurā ar 2-4 gan nācās atzīt Brno "Kometa" pārākumu.

Džeriņš Čehijas regulārajā čempionātā 35 mačos atzīmējās ar 14 vārtiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības rādītāju +15, kas bija dalīts labākais komandā. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņam astoņos mačos izdevās gūt trīs vārtus un reizi asistēt partnerim.

Patlaban 29 gadus vecais centra uzbrucējs leģionāra gaitās devās pēc septiņiem gadiem Rīgas "Dinamo" komandā, bet vēl pirms tam viņš spēlējis Zviedrijas, Somijas un Kanādas junioru komandās.

Džeriņam ir septiņus pasaules čempionātu pieredze, bet pērn planētas meistarsacīkstēs Maskavā viņš bija viens no komandas līderiem.

Tikmēr treniņus uz ledus pēc traumām ir atsākuši Dārziņš un Pujacs. Uzbrucējs Dārziņš savainojumu guva pirmajā izlases pārbaudes spēlē šajā sagatavošanās ciklā, savukārt Pujacam bija jau ilgāka kājas trauma.

Tāpat uz ledus ir devies arī pieredzējušais vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš izlasei jau ir teicis ardievas un uz vietu sastāvā vairs nepretendē, tomēr sestdien pārbaudes mačā pret Franciju viņam ir plānotas atvadas no valsts galvenās hokeja komandas.

Latvijas un Francijas izlases Eiropas Hokeja izaicinājuma turnīra (EHC) ietvaros tiksies piektdien un sestdien.

Izlase pilnā sastāvā otrdien kopā sanāks "Arēnā Rīga", kur trenēsies līdz pārbaudes mačiem ar francūžiem.

Komandā tiek gaidīts arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons, kuram pirms astoņām dienām noslēdzās NHL sezona. Viņš komandas rindas varētu papildināt šīs nedēļas beigās.

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, ir aizvadījusi sešas no desmit plānotajām pārbaudes spēlēm. Vispirms ar 0:5 un 1:2 Rīgā tika zaudēts Krievijas olimpiskajai izlasei, pēc tam Daugavpilī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros ar 1:0 uzvarēta un ar 0:3 zaudēts Baltkrievijai, kam sekoja zaudējums ar 1:4 un uzvara ar 4:3 pret Zviedriju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latvijas izlasei pēc spēlēm ar Franciju 30.aprīlī un 1.maijā būs arī mači izbraukumā pret Vāciju.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.