Latvijas izlases futbolists Dubra netrāpa "pendeli" un liedz Barisavas BATE izcīnīt Baltkrievijas kausu
Kaspara Dubras neveiksme izrādījās komandai liktenīga.
Futbols
2016. gada 21. maijs, 21:58

Latvijas izlases futbolists Dubra netrāpa "pendeli" un liedz Barisavas BATE izcīnīt Baltkrievijas kausu

Jauns.lv

Latvijas izlases aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā Baltkrievijas čempione Barisavas BATE sestdien pēcspēles sitienu sērijā piedzīvoja zaudējumu valsts kausa izcīņas finālā, turklāt savu sitienu nerealizēja arī Dubra.

BATE pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Žodzinas "Torpedo" komandu. Tāpat arī 30 minūšu papildlaikā neviena no komandām neguva vārtus, tādējādi sekoja 11 metru soda sitienu sērija, kurā ar 3:2 pārāki bija "Torpedo" futbolisti.

Dubra laukumā pavadīja visas 120 minūtes un pēcspēles sitienu sērijā izpildīja desmito sitienu, tomēr viņa raidījumu tvēra Žodzinas komandas vārtsargs Valērijs Fomičjovs, tādējādi nodrošinot savai komandai uzvaru.

Dubra šosezon Baltkrievijas čempionātā guvis divus vārtus.

BATE ar 19 punktiem astoņās spēlēs ir Baltkrievijas čempionāta līdere, bet tuvākajai sekotājai Minskas "Krukači" komandai ir par pieciem punktiem mazāk. Šīs nedēļas ievadā Dubra guva vārtus, bet BATE piedzīvoja pirmo zaudējumu čempionātā šosezon, ar 2:3 piekāpjoties Novopolockas "Naftan".

Kā zināms, BATE pērn 12.reizi kluba vēsturē kļuva par Baltkrievijas čempioni, šo godu iegūstot desmito reizi pēc kārtas.

Tāpat pagājušajā sezonā Barisavas vienība iekļuva UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, kur spēkojās ar Spānijas grandu "Barcelona", Itālijas klubu "AS Roma" un Vācijas vienību Leverkūzenes "Bayer". Ar pieciem punktiem sešās spēlēs BATE ieņēma ceturto vietu apakšgrupā un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

Dubra līdz 2012.gadam spēlēja Rīgas "Skonto" sistēmā, reizi kļūstot arī par Latvijas čempionu. Turpinājumā viņš pievienojās Polijas pirmās līgas komandai Bitomas "Polinia", bet tās sastāvā aizvadīja vien četrus mačus un vasarā pievienojās "Ventspils" vienībai, kuras sastāvā vēl divas reizes triumfēja valsts meistarsacīkstēs. Pērn februārī viņš panāca vienošanos ar BATE vienību.

LETA/Foto: EPA/LETA