Kanāda un Somija šovakar cīnīsies par pasaules čempionu godu
Cīņa Maskavā sāksies plkst.20.45. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā TV3.
2016. gada 22. maijs, 09:14

Kanāda un Somija šovakar cīnīsies par pasaules čempionu godu

Jauns.lv

Somijas un Kanādas hokeja izlases šodien aizvada Krievijā notiekošā pasaules čempionāta finālspēli.

Kā ziņots, sestdien notikušajos pusfinālos Kanāda ar 4:3 aizraujošā cīņā pieveica ASV, bet Somija ar 3:1 apspēlēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju.

Abas komandas savā starpā spēkojās arī grupu turnīrā, kad otrdien Somija guva uzvaru ar 4:0.

Kanāda tieksies pēc otrā čempionu titula pēc kārtas un 26.vēsturē.

Savukārt Somija čempionu titulu iepriekšējo reizi ieguva 2011.gadā. Somijas izlase ir vienīgā, kura šajā čempionātā vēl nav zaudējusi, jo tā uzvarēja visos septiņos B apakšgrupas mačos, savukārt ceturtdaļfinālā ar 5:1 uzveica Dānijas izlasi.

Pirms tam plkst.16.15 sāksies duelis par trešo vietu, kurā mājiniece Krievija spēkosies ar talantīgo ASV izlasi. Šo dueli varēs vērot kanālā "Viasat Sport Baltic".

Pērnā gada bronzas medaļniece ASV centīsies pie medaļām divus čempionātus pēc kārtas tikt pirmoreiz kopš 1950.gada.

Savukārt Krievijai sestdien neizdevās finālu sasniegt trešo gadu pēc kārtas. Pērn Krievija finālā ar 1:6 zaudēja Kanādai, bet 2014.gadā Minskā kļuva par pasaules čempioniem, to izdarot pirmajā sezonā ar Znaroku pie vadības grožiem.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase otrdien pasaules čempionātu noslēdza ar ieņemtu 13.vietu, šajā pozīcijā ierindojoties jau otro turnīru pēc kārtas. Septiņās spēlēs Leonīda Beresņeva vadītā komanda izcīnīja tikai vienu uzvaru, taču vēl trīs mačos tika pie viena punkta, zaudējot vai nu papildlaikā, vai pēcspēles metienos.

Turnīrā startējošās 16 komandas bija sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantēja pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā. Augstāko divīziju pēc šī turnīra pamet grupu vājākās komandas - Kazahstāna un Ungārija, kuru vietā nāks Slovēnija un Itālija. Iepriekš bija zināms, ka no augstākās divīzijas nevar izkrist Vācija un Francija, kas uzņems nākamā gada meistarsacīkstes.

LETA/Foto: AFP/LETA