foto: Reuters/Scanpix/LETA
Tenisa superzvaigzne Vozņacki par mūsējo: ja Ostapenko spēlēs šādi, tad kādreiz būs pasaules ranga līdere
Kādreizējā pasaules ranga līdere Karolīna Vozņacki ļoti atzinīgi izteikusies par Latvijas tenisa talantu Aļonu Ostapenko.
Citi sporta veidi
2017. gada 8. aprīlis, 14:14

Tenisa superzvaigzne Vozņacki par mūsējo: ja Ostapenko spēlēs šādi, tad kādreiz būs pasaules ranga līdere

LETA

Demonstrējot tik labu sniegumu kā Čārlstonas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā, Aļona Ostapenko kādreiz kļūs par pasaules ranga pirmo raketi, uzskata titulētā dāņu tenisiste Karolīna Vozņacki, kura piektdien cieta neveiksmi cīņā ar Latvijas sportisti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Ostapenko piektdien ceturtdaļfināla cīņā bijušo ranga līderi Vozņacki uzvarēja ar rezultātu 6-2, 6-4.

Nākamajā cīņā Ostapenko tiksies ar 35 gadus veco Horvātijas tenisisti Mirjanu Lučiču-Baroni, bet par pusfināla sasniegšanu Latvijas sportiste, kura šonedēļ rangā ir 66.vietā, nopelnījusi 185 WTA ranga punktus. Tie viņai ļaus pakāpties par aptuveni desmit ranga vietām, bet fināla sasniegšana viņai ļautu atgriezties pirmajā piecdesmitniekā.

Piektdien Ostapenko aizvadīja ļoti pārliecinošu cīņu, nedodot Vozņacki daudz iespēju pacīnīties par uzvaru. "Es centos parādīt savu labāko sniegumu, mēģināju sist bumbiņu pēc iespējas zemāk, centos mainīt spēles ritmu, kad tad bija iespējams, tomēr pretiniece bija labāka. Es domāju, ja Ostapenko šādu sniegumu demonstrēs katrā mačā, tad viņa kādreiz būs pasaules ranga līdere," WTA citē dānietes teikto, kura pasaules rangā šobrīd ir 14.vietā, bet 2011.gadā izcīnīja Čārlstonas turnīra uzvarētājas titulu.

"Ostapenko spēlēja patiešām labi, tika pie sitieniem un katra bumbiņa krita laukumā, vai trāpīja pa līnijām. Man nekas neatlika, kā cīnīties, taču ar to ne vienmēr pietiek, jo pretiniecei šoreiz izdevās pilnīgi viss," atzina Vozņacki, kura uzvaras gadījumā nodrošinātu savu atgriešanos pasaules ranga labāko desmitniekā, taču tagad šis mērķis viņai jāatliek uz vēlāku laiku.

Tikmēr Ostapenko pauda sajūsmu, ka savā Čārlstonas turnīra debijas reizē ir iekļuvusi pusfinālā. "Sajūtas, sasniedzot pusfinālu, ir lieliskas, jo Čārlstonā es spēlēju pirmo reizi. Šodien bija grūts mačs, jo karolīna ir izcila spēlētāja. Tomēr es centos un domāju, ka man sanāca ļoti labi," gandarīta bija Ostapenko.

"Pirms spēles zināju, ka man visu maču jābūt agresīvai, kā arī jārāda stabils sniegums, jo tikai tā varēju tikt pie uzvaras. Centos pieturēties pie sava plāna un visas sitienus trāpīt laukumā," norādīja Ostapenko, kura aizvada savu sekmīgāko turnīru uz māla seguma laukumiem karjerā.

Līdz šai nedēļai Ostapenko uz māla WTA turnīru pamatsacensībās bija izcīnījusi tikai divas uzvaras, kas viņai izdevās pērn Romas WTA "Premier" turnīrā, taču tagad viņa tikusi jau pie četrām uzvarām pēc kārtas.

Ostapenko pusfināla spēli pret pieredzējušo horvātieti Lučiču-Baroni aizvadīs sestdien un šis mačs varētu sākties aptuveni plkst.21.30 pēc Latvijas laika.

Pēc tam Latvijas tenisistei būs jāaizvada arī dubultspēļu turnīra pusfināls, kur pārī ar Rakelu Atavo viņa spēkosies pret Čehijas duetu Luciji Hradecku un Kateržinu Sinjakovu, kam ticis ceturtais numurs.

Pateicoties šīs nedēļas sekmīgajam sniegumam, Ostapenko nākamnedēļ pirmoreiz karjerā iekļūs dubultspēļu rangā labāko piecdesmitniekā.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas dāma ranga šī brīža līdere Anastasija Sevastova piektdien ceturtdaļfināla cīņā ar 2-6, 4-6 zaudēja Laurai Zīgemundei no Vācijas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās