Rīgas "Dinamo" KHL draftā izvēlas somu, zviedru, kanādiešu un latviešu talantus
Āpeli Rasanens ir viens no talantīgākajiem sava vecuma hokejistiem Somijā.
Hokejs
2016. gada 23. maijs, 14:12

Rīgas "Dinamo" KHL draftā izvēlas somu, zviedru, kanādiešu un latviešu talantus

Jauns.lv

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) draftā pirmajā kārtā ar septīto numuru izvēlējusies somu uzbrucēju Āpeli Rasanenu, kurš šogad kļuva par pasaules čempionu U-18 vecuma grupā.

Kopumā Rīgas "Dinamo" pirmdien draftā izraudzījās četrus hokejistus - bez Rasanena arī zviedru uzbrucēju Gustavu Posleru, kanādiešu uzbrucēju Kolinu Smitu un latviešu aizsargu Tomasu Zeili.

Vēl tikai pirms mēneša 17 gadus vecais Rasanens palīdzēja somiem trešo reizi vēsturē kļūt par pasaules čempioniem U-18 vecuma grupā. Uzbrucējs šajā turnīrā septiņās spēlēs izcēlās ar trim vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm. Ikdienā Somijas hokejists pārstāv "Tappara" klubu, bet lielajā komandā viņš vēl nav debitējis.

Tikmēr otrajā kārtā ar 39.numuru rīdzinieki izvēlējās 21 gadu veco Posleru, kurš iepriekšējās sezonās spēlēja Zviedrijas augstākās līgas vienībā "Modo", kas gan nākamsezon spēlēs pēc spēka otrajā līgā jeb "Allsvenskan" čempionātā. Tiesa, hokejistam uz nākamo sezonu jau līgums ir "Djurgardens" vienību.

Šajā sezonā Poslers kopumā 59 mačos izcēlās ar desmit vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm.

Posleru 2013.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 130 numuru izvēlējās Bufalo "Sabres", ko pārstāv latvietis Zemgus Girgensons.

Savukārt ceturtajā kārtā ar 98.numuru Rīgas klubs izvēlējies 22 gadus veco Smitu, kuru 2012.gadā NHL draftā ar 192.numuru izraudzījās Kolorado "Avalanche". Zīmīgi, ka šajā vienībā viņš 2014.gadā piedzīvoja debiju, taču tās rindās aizvadījis tikai vienu spēli, kurā ar rezultativitāti nav izcēlies. Pašlaik viņš pārstāv vienu no Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēcīgākajiem klubiem Toronto "Marlies", kur šosezon viņš kopumā 29 spēlēs guvis septiņus vārtus un veicis 17 rezultatīvas piespēles.

Visbeidzot, piektajā kārtā ar 127.numuru Rīgas "Dinamo" pirmdien nodraftēja talantīgo 18 gadus veco latviešu aizsargu Zeili, kurš spēlē Zviedrijas junioru čempionātā. Šogad viņš palīdzēja Latvijas U-18 izlasei saglabāt vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Šis bija vēsturē pēdējais KHL drafts, jo šogad martā tika pieņemts lēmums to turpmāk neaizvadīt. Šoreiz ar pirmo numuru Vladivostokas "Admiral" komanda izvēlējās aizsargu Veņiaminu Baranovu.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" šosezon otro gadu pēc kārtas nesasniedza KHL Gagarina kausa izcīņu.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video