Latvijas hokeja izlase uzzinājusi visus nākamā gada pretiniekus. Mūsējie spēlēs Ķelnē
Latvijas hokeja izlase arī nākamgad spēkosies pret Zviedrijas hokejistiem, kuriem šogad pasaules čempionāts aprāvās jau ceturtdaļfinālā.
Hokejs
2016. gada 24. maijs, 16:18

Latvijas hokeja izlase uzzinājusi visus nākamā gada pretiniekus. Mūsējie spēlēs Ķelnē

Jauns.lv

Latvijas hokeja valstsvienība 2017.gada pasaules čempionātā (PČ) savas apakšgrupas spēles aizvadīs Vācijas pilsētā Ķelnē, kur sacentīsies ar šī gada turnīra bronzas medaļnieci Krieviju, kā arī ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju, informēja organizatori.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savukārt Francijas galvaspilsētas Parīzes grupā savā starpā spēlēs pašreizējā pasaules čempione Kanāda, sudraba medaļniece Somija, kā arī Čehija, Šveice, Baltkrievija, Norvēģija, Francija un Slovēnija.

Kā zināms, Latvijas izlase nupat aizvadītajā pasaules čempionātā Krievijā apakšgrupā Maskavā tikās ar mājinieku valstsvienību, Zviedriju un Dāniju, atzīstot šo trīs pretinieču pārākumu. Latvijas izlasei būs iespēja šīm komandām revanšēties nākamā gada turnīrā.

Lai sadalītu komandas grupās, vērā tiek ņemts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangs. Tā kā nākamais turnīrs notiks Francijā un Vācijā, šo valstu izlases nedrīkstēja būt vienā grupā. Līdz ar to Vācija samainīta vietām ar Baltkrieviju un arī Krievija ar Kanādu.

Latvijas valstsvienība, salīdzinot ar 2015.gadu, Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangā zaudējusi divas pozīcijas, ieņemot 12.vietu. Pēc nupat aizvadītā pasaules čempionāta Krievijā valstsvienību punktu skaita ziņā ir apsteigusi Norvēģijas un Vācijas izlase.

IIHF rangā ieņemtā 12.vieta ir Latvijas izlases antirekorda atkārtojums, jo šāda pozīcija tika ieņemta arī pēc 2010. un 2011.gada pasaules čempionātiem.

2017.gada pasaules čempionāts Francijā un Vācijā noritēs no 5. līdz 21.maijam.

Jau vēstīts, ka svētdien noslēdzās pasaules čempionāts, kura finālā Kanāda ar 2:0 pārspēja Somiju, bet cīņā par trešo vietu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija ar 7:2 apspēlēja ASV.

Latvija otro gadu pēc kārtas pasaules čempionātā palika 13.vietā. Septiņās spēlēs Leonīda Beresņeva vadītā komanda izcīnīja tikai vienu uzvaru, taču vēl trīs mačos tika pie viena punkta, zaudējot vai nu papildlaikā, vai pēcspēles metienos.

LETA/Foto: AFP/LETA