Sevastova izcīna karjerā pirmo uzvaru Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrā
Anastasija Sevastova nākamajā WTA rangā piedzīvos kāpumu.
Citi sporta veidi
2016. gada 24. maijs, 19:00

Sevastova izcīna karjerā pirmo uzvaru Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrā

Jauns.lv

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova otrdien izcīnīja uzvaru Francijas atklātā čempionāta pirmās kārtas mačā, kas sportistei ir karjerā pirmais panākums šo prestižo sacensību pamatturnīrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sevastova ar rezultātu 6-2, 6-2 uzvarēja amerikānieti Sačiju Vikeriju.

Mača ievadā Sevastova trešajā geimā ieguva breikbumbu, taču Vikerija to atspēlēja un neļāva Latvijas tenisistei pārņemt vadību šajā mačā. Spraigs izvērtās nākamais geims, kurā Sevastova spēja uzvarēt pirms tam atspēlējot trīs breikbumbas. Turpinājumā Latvijas tenisistei izdevās lauzt pretinieces servi un izvirzīties vadībā. Sevastova uzvarēja geimu pie savas serves un pēc tam arī nākamajā geimā, kurā tika iegūtas trīs breikbumbas, kuras pretiniece nespēja atspēlēt. Turpinājumā Sevastova veiksmīgi servēja un pirmo setu noslēdza ar uzvaru.

Otrā seta otrajā geimā Sevastova atspēlēja breikbumbu un neļāva pretiniecei lauzt savu servi. Pēc tam servējot Vikerijai, Latvijas tenisistei izdevās uzvarēt tikai vienu izspēli. Tomēr mača turpinājums Sevastovai bija veiksmīgāks, jo izdevās uzvarēt piecus geimus pēc kārtas. Servējot pretiniecei, Latvijas tenisiste ieguva divas breikbumbas, kuras Vikerija atspēlēja, tomēr geimu Sevastova uzvarēja. Pēc tam Latvijas tenisiste teicami servēja, atļaujot pretiniecei uzvarēt tikai vienu izspēli. Sevastova vēlreiz lauza pretinieces servi un uzvarēja arī nākamajā geimā, galā svinot panākumu gan otrajā setā, gan visā mačā.

Abas tenisistes savā starpā spēlēja pirmo reizi.

Sevastova WTA pasaules rangā atrodas 87.vietā, bet 165.pozīcijā esošā Vikerija pamatturnīrā iekļuva pēc trīs kvalifikācijas kārtu pārvarēšanas.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Sevastova nopelnīja 70 WTA pasaules ranga punktus.

Sevastova otrajā kārtā tiksies ar itālieti Karinu Knapu, kura pasaules rangā ir 118.vietā. Abām tenisistēm tā būs otrā savstarpējā tikšanās. Pirmā bija 2012.gada ASV atklātā tenisa čempionāta pirmajā kārtā, kurā uzvarēja Sevastova.

Knapa pirmās kārtas cīņā negaidīti uzvarēja titulēto baltkrievieti Viktoriju Azarenku, kura trešajā setā veselībs problēmu dēļ nepabeidza cīņu. Knapa bija vadībā ar 6-3, 6-7 (6:8), 4-0, kad WTA pasaules ranga piektā rakete Azarenka atteicās no tālākās cīņas.

Baltkrieviete 2013.gadā spēlēja šī turnīra pusfinālā, bet 2012. un 2013.gadā uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā.

Sevastovai šis ir ceturtais Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrs un pirmais kopš 2011.gada. Latvijas tenisistei "Roland Garros" kortos šī ir pirmā uzvara, jo iepriekšējās trīs reizes viņa zaudēja pirmajā kārtā.

Kvalifikācijā Vikerija ar 2-6, 6-3, 6-2 uzvarēja zviedrieti Rebeku Petešoni, kura rangā ieņem 122.vietu, otrajā kārtā amerikāniete ar 6-2, 5-7, 6-2 pārspēja Sindiju Burgeri no Nīderlandes, kura rangā atrodama 173.vietā, bet izšķirošajā, trešajā, kārtā pārliecinoši ar 6-0, 6-1 sagrāva Francijas sportisti Fionu Fero, kura rangā ir 279.vietā.

Vikerija Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrā spēlēja pirmo reizi karjerā, bet "Grand Slam" turnīros šis viņai bija piektais pamatturnīrs.

Jau ziņots, ka Latvijas tenisiste aizvadītajā nedēļā potītes traumas dēļ atsauca dalību Nirnbergas WTA "International" turnīrā.

Sevastova sezonas sākumā Austrālijas atklātajā čempionātā pārvarēja kvalifikāciju un pamatturnīrā tika līdz otrajai kārtai, kā arī sasniedza ceturtdaļfinālus "International" sērijas turnīros Taivānā un Turcijā. Savu iepriekšējo WTA turnīru Sevastova aizvadīja aprīļa otrajā pusē Marokā, kad Rabātas "International" sacensību pirmajā kārtā ar 3-6, 2-6 zaudēja serbietei Aleksandrai Kruničai.

Jau ziņots, ka otrdien vēlāk vīriešu vienspēļu turnīrā Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis ar 6-3, 7-5, 6-4 uzvarēja itāļu sportistu Andreasu Sepi, arī iekļūstot otrajā kārtā.

Jau ziņots, ka pirmdien neveiksmi pirmās kārtas spēlē piedzīvoja Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko, kura turnīrā bija izlikta ar 32.numuru, tomēr ar 4-6, 5-7 atzina japānietes Naomi Osakas pārākumu.

Ostapenko Parīzē vēl piedalīsies dāmu dubultspēļu turnīrā, kur duetā ar Jūliju Putincevu no Kazahstānas mērosies spēkiem ar titulētajām amerikānietēm - māsām Serēnu un Venusu Viljamsām. Serēna Viljamsa šobrīd jau ilgstoši ir WTA pasaules vienspēļu ranga līdere.

LETA/Foto: EPA/LETA