foto: AFP
Futbolistam Ronaldu tagad būs pašam sava lidosta
Statuja un nosaukuma maiņa - tas viss par godu Ronaldu, viņam dzīvam esot. Madeirā lidosta nosaukta viņa vārdā.
Slavenības
2017. gada 29. marts, 15:05

Futbolistam Ronaldu tagad būs pašam sava lidosta

LETA

Madrides "Real" un Portugāles futbola izlases superzvaigznes Krištianu Ronaldu vārdā trešdien svinīgā ceremonijā pārsaukta viņa dzimtās Madeiras salas lidosta.

Madeirā lidostu nosauc futbolista Ronaldu vārdā

gallery icon
9

Pašlaik 32 gadus vecais Ronaldu pērn palīdzēja Madrides "Real" futbolistiem triumfēt UEFA Čempionu līgā, kā arī Portugāles izlasei kļūt par Eiropas čempioni, kas viņu ļāva nosaukt par gada labāko futbolistu pasaulē. Viņš ir vietējais varonis Madeirā, tāpēc futbolistam tur ir arī muzejs un viņa vārdā nosaukta viesnīca.

"Jūs ziniet cik lepns esmu par savām saknēm, savu dzimteni," runā teica Ronaldu, kurš vēl tikai otrdien turpat Madeirā iesita vārtus pārbaudes spēlē, kurā Portugāle ar 2:3 piekāpās Zviedrijai.

Trīskārtējais pasaules labākais nacionālajā izlasē aizvadījis 138 spēles un izcēlies ar 71 precīzu sitienu.

Par lidostas nosaukuma maiņu Madeiras reģionālā valdība lēma pēc Portugāles triumfa 2016.gada Eiropas čempionātā. Toreiz tika sāktas petīcijas gan par, gan pret šādu lēmumu, kritiķiem sakot, ka vēsturiskākas personas šādu godu būtu pelnījušas vairāk.

Tikmēr Portugāles prezidents Marselu Rebelu di Souza trešdien lidostas pārsaukšanas ceremonijā atbalstīja lēmumu, nosaucot Ronaldu par "izcilības piemēru", kurš "Madeiras un Portugāles vārdu pasaulē nesis tālāk nekā jebkurš cits".

2006.gada aprīlī Belfāstas lidosta tika pārsaukta Ziemeļīrijas futbola leģendas Džordža Besta vārdā, bet tas notika gadu pēc viņa nāves.

Kā zināms, 9.jūnijā Portugāles izlase Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē viesosies Rīgā.