Putniņa pēdējās sekundēs atnes Latvijas basketbolistēm uzvaru pār Baltkrieviju
Aija Putniņa (ar bumbu) ir Latvijas sieviešu basketbola izlases kapteine šajā pārbaudes spēļu ciklā.
Basketbols
2016. gada 24. maijs, 19:33

Putniņa pēdējās sekundēs atnes Latvijas basketbolistēm uzvaru pār Baltkrieviju

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlase otrdien Rīgā pārbaudes spēlē pārspēja Baltkrievijas izlasi, pateicoties komandas kapteines Aijas Putniņas uzvaru nesošajam metienam mača pēdējās sekundēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlase uzvaru guva ar rezultātu 59:57 (12:12, 12:14, 17:17, 18:14).

Valstsvienības labā 14 punktus guva Putniņa, kura četras sekundes pirms mača beigām realizēja uzvaru nesošo metienu.

Vēl laukuma saimnieču rindās desmit punktus iemeta Kristīne Vītola, bet deviņus pievienoja Dita Rozenberga.

Šajā mačā Latvijas izlases sastāvā debitēja Ilze Jākobsone un Digna Strautmane, savukārt rezervē palika Asnāte Fomina, Paula Strautmane un Luīze Šepte, kuras valstsvienības rindās nekad nav spēlējušas.

Kā zināms, Latvijas sieviešu valstsvienība pirms nedēļas sāka treniņu ciklu, kam seko pārbaudes spēles ar Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra dalībniecēm Baltkrieviju un Jaunzēlandi. Kopā tiks aizvadīti četri mači, bet divi no tiem būs pieejami arī skatītājiem, bez otrdienas cīņas ar Baltkrieviju tāda būs arī sestdien "Arēnā Rīga" plānotā Rozā lentītes spēle ar Jaunzēlandes valstsvienību.

Latvijas dāmu izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pirmdien pauda prieku, ka treniņos un pārbaudes spēlēs beidzot iespējams izvērtēt mazāk redzētas basketbolistes, kuras piesaistījušas treneru uzmanību.

Šajos mačos valstsvienības kapteine ir Aija Putniņa, kura ir arī pieredzes bagātākā šī sastāva spēlētāja.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā latvietes ar divām uzvarām trīs spēlēs ieņem otro vietu savā apakšgrupā, kamēr līderes ar diviem panākumiem divos mačos ir Slovēnijas basketbolistes, bet Lietuvas izlase trīs cīņās nav spējusi tikt pie uzvarām un zaudējusi cerības tikt uz finālturnīru.

Finālturnīram, kas 2017.gada jūnijā notiks Čehijā, kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas. Kvalifikācijas turnīrs noslēgsies novembrī, kad Latvijas izlase savā laukumā uzņems Slovēniju.

Zībarts šīs sezonas beigās bija galvenais treneris Krievijas komandā Kurskas "Dinamo", taču pagājušajā nedēļā klubs pavēstīja, ka nākamajā sezonā latviešu speciālists atgriezīsies asistenta amatā, kamēr komandu vadīs Lukass Mondelo no Spānijas.

Savukārt finansiālu problēmu dēļ Kurskas "Dinamo" nepagarinās līgumu ar Latvijas izlases līderi Aneti Jēkabsoni-Žogotu.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidāšu saraksts pārbaudes spēlēm pret Baltkrieviju un Jaunzēlandi:

Asnāte Fomina, Kate Krēsliņa (abas - Fordhemas Universitāte, NCAA), Ilze Jākobsone, Dita Rozenberga (abas - "Vega 1"/"Liepāja"), Baiba Eglīte, Liene Priede, Rūta Veidere, Ieva Kūlīte, Zenta Meļņika (visas - "TTT Rīga"), Paula Strautmane (Kvinnipjakas Universitāte, NCAA), Luīze Šepte ("Ventspils"), Aija Putniņa (Nantes "Reze", Francija), Digna Strautmane ("TTT Rīga - Juniores"), Kristīne Vītola (Salamankas "Perfumerias Avenida", Spānija).

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA