foto: LETA
Par mata tiesu no uzvaras: Tomam Skujiņam pagalam nepaveicas velobraucienā Itālijā
Profesionālais riteņbraucējs Toms Skujiņš.
Citi sporta veidi
2017. gada 26. marts, 22:01

Par mata tiesu no uzvaras: Tomam Skujiņam pagalam nepaveicas velobraucienā Itālijā

LETA

Latvijas profesionālais riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Cannondale - Drapac" komandas svētdien Itālijā pēdējos kilometros izlaida uzvaru daudzdienu velobrauciena "Settimana Internazionele di Coppi e Bartali" (UCI kat.2.1) kopvērtējumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Skujiņš pirms 160 kilometrus garā pēdējā, ceturtā, posma bija līderis par 16 sekundēm esot priekšā francūzim Liliānam Kalmežānam no "Direct Energie" komandas. Tomēr svētdienas etapā pamanījās uzvarēt tieši Kalmežāns, finišu sasniedzot desmit sportistu grupiņā. Tikmēr Skujiņš ierindojās 18.pozīcijā, finišējot grupā, kas atpalika par 22 sekundēm.

Distances beigu daļā Skujiņš stabili brauca līderu grupā, bet desmit kilometrus pirms finiša vadošo sportistu grupa kāpumā paātrinājās. Latvietis, kurš tobrīd bija palicis bez komandas biedru atbalsta, turējās labāko desmitniekā, tomēr tad viens no konkurentiem aizskāra Skujiņa velosipēdu un viņš ne tikai pazaudēja ritmu, bet arī nokrita carnikavieša velosipēda ķēde. Kamēr tehniskā liksta tika novērsta līderu grupa ar tuvāko sekotāju kopvērtējumā Kalmežānu jau bija atrāvusies, bet līdz finišam Skujiņam panākt konkurentus vairs neizdevās.

Līdz ar to noslēguma kopvērtējumā Skujiņš piekāpās Kalmežānam tieši par 16 sekundēm, paliekot otrajā vietā.

Skujiņš piektdien izcīnīja uzvaru otrajā posmā, kļūstot par kopvērtējuma līderi, vadību saglabājot arī pēc trešā posma, kurā viņš bija piektais.

Šajās sacensībās Skujiņš desmitniekā bija pirmajos trīs grupas braucienos. Latvietim pašlaik ir ļoti veiksmīgs periods, jo pagājušo sestdien viņš piedalījās dienas centrālajā atrāvienā leģendārajā Milānas - Sanremo velobraucienā.

Piektdien "Settimana Internazionele di Coppi e Bartali" velobrauciena otrajā etapā gūtā uzvara Skujiņam bija trešā karjerā, kas izcīnīta pirmās vai augstāku kategoriju velobraucienos. Pirmās divas reizes viņš triumfēja Kalifornijas daudzdienu velobrauciena posmos.

2015.gadā Skujiņš pirms pēdējās dienas bija līderis otrās kategorijas velobraucienā "Tour de Beauce", kas risinās Kanādā, tomēr arī toreiz nespēja to nosargāt, tiesa, gadu iepriekš viņš šajās sacensībās triumfēja.

1999.gadā par "Settimana Internazionele di Coppi e Bartali" velobrauciena uzvarētāju kļuva pašreizējais Latvijas šosejas riteņbraukšanas izlases galvenais treneris Romāns Vainšteins.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās