Valdis Valters atradis veidu, kā jau bērnībā noteikt, vai sportists ir talantīgs
Valdis Valters aktīvi pievērsies ģenētikas pētīšanai.
Sporta zvaigznes
2016. gada 25. maijs, 12:18

Valdis Valters atradis veidu, kā jau bērnībā noteikt, vai sportists ir talantīgs

Jauns.lv

Basketbola leģenda Valdis Valters plāno izveidot sporta medicīnas centru, lai pētītu topošo sportistu ģenētiku.

"Man ir pāris ideju zinātnē, kur netrūkst daudz labu, jaunu lietu, kuras var piemērot Latvijas sportā. Plānoju pēc diviem trim gadiem tās lietas realizēt," laikrakstam "Diena" stāstījis Valters, "tas ir saistīts ar medicīniskajām pārbaudēm bērniem un jauniešiem, lai noteiktu viņu spējas. Ir iecere veidot sporta medicīnas centru."

"Nav noslēpums, ka līdz pat septiņdesmit pieci procenti sportistu ir atkarīgi no ģenētikas. Pēc tās var pateikt, būsi vai nebūsi. Vēl domāju, kā, taču esmu pārliecināts, ka šis projekts tiks palaists, un tā būs liela revolūcija Latvijas sportā," ir pārliecināts bijušais basketbolists.

Pēc Valtera vārdiem, problēmas īstenot projektu slēpjoties tajā, ka Latvijā esot diezgan stagnātiska sporta vide, sākot ar Olimpisko komiteju un sporta veidu federācijām. "Neviens neredz piecus gājienus uz priekšu. Valsts līmenī problēma ir lielais birokrātiskais aparāts, jo ideju jau netrūkst. Tās var būt labas, taču, ja esi viens un tev pretī ir vesela birokrātiskā banda, kurai tās ir jāpierāda un jāpārliecina... Netaisos ziedot piecus savas dzīves gadus, lai ar to noņemtos."

Kopumā pēc sporta pamešanas Valtera interešu spektrs esot ļoti liels: "Ja jūtu par kaut ko interesi un saprotu, ka tas ir vajadzīgs, labprāt iesaistos. Esmu diezgan nopietni iekšā biznesā, tāpat ar medijiem nodarbojos."

LETA/Foto: Publicitātes foto