foto: EPA/LETA
Šveices futbola vārtsargi pirms spēles ar Latviju valkā brilles, kuras padara aklus
Šveices futbola izlases vārtsargi Mārvins Hics (pa kreisi) un Jans Zommers uzģērbuši "VisionUp" izstrādātās brilles, kuras sola radīt lēnas kustības efektu, vārtsargiem palielinot spēju prognozēt bumbas lidojumu.
Futbols
2017. gada 22. marts, 11:11

Šveices futbola vārtsargi pirms spēles ar Latviju valkā brilles, kuras padara aklus

LETA

Šveices futbola izlases vārtsargi otrdien, gatavojoties Pasaules kausa kvalifikācijas spēlei ar Latviju, izmēģinājuši saulesbrilles, kas sola uzlabot sniegumu.

Neskatoties uz visai mākoņainu dienu, vārtsargi Jans Zommers un Mārvins Hics lietoja saulesbrilles. Japānas kompānijas "VisionUp" izstrādātās brilles sola radīt lēnas kustības efektu, vārtsargiem palielinot spēju prognozēt bumbas lidojumu.

Kā sola izstrādātāji, brilles arī novērš vecuma izraisītu redzes asuma pasliktināšanos. Tāpat brilles spēj uz brīdi cilvēku padarīt aklu, kas pēc tam palīdz stimulēt redzes fokusu.

Ikdienā abi vārtsargi spēlē Vācijas bundeslīgā, Zommeram pārstāvot Menhengladbahas "Borussia" komandu, bet Hicam "Augsburg".

Latvijas un Šveices izlašu spēle notiks sestdien Ženēvā.

Latvijas un Šveices futbolisti gatavojas sestdienas spēlei

Latvijas futbola izlase ir kvalitatīva komanda, kas sarežģījusi dzīvi ikvienam pretiniekam, pirms šonedēļ gaidāmās abu komandu 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas ...

gallery icon
45

Atlases cikla B apakšgrupas kopvērtējumā Šveice ar maksimāli iespējamiem 12 punktiem četrās spēlēs ir līdere, kamēr deviņi punkti ir Eiropas čempionei Portugālei. Savukārt septiņu punkti ir Ungārijai, bet četri - Fēru salām. Latvija ar trim punktiem ir piektā, kamēr Andora četrās spēlēs punktus nav izcīnījusi.

Katras apakšgrupas spēcīgākā izlase automātiski sasniegs Pasaules kausa finālturnīru, kamēr astoņas no deviņām otro vietu ieguvējām piedalīsies "play-off" kārtā, tādējādi sadalot vēl četras ceļazīmes.