Aļona Ostapenko pirmo reizi spēlē ar tensisa superzvaigznēm māsām Viljamsām
Aļonas dzīvē šis bija ļoti svarīgs notikums - Serēna Viljamsa ir viņas elks tenisā. Rezultāts gan diemžēl - ne tik iepriecinošs.
Citi sporta veidi
2016. gada 25. maijs, 20:24

Aļona Ostapenko pirmo reizi spēlē ar tensisa superzvaigznēm māsām Viljamsām

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko vienā pārī ar Kazahstānas sportisti Jūliju Putincevu trešdien cieta pārliecinošu zaudējumu Francijas atklātā čempionāta dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā, pārliecinoši ar 2-6, 2-6 piekāpjoties titulētajām amerikānietēm Serēnai un Venusai Viljamsām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmais sets iesākās vētraini, jo pirmajos četros geimos neviens duets nespēja uzvarēt pie savas serves, tāpēc rezultāts tobrīd bija neizšķirts 2-2. Tomēr seta turpinājums Ostapenko un Putincevai bija ļoti neveiksmīgs, jo viņas zaudēja četros geimos pēc kārtas un cieta neveiksmi setā ar 2-6.

Otrā seta sākumā māsas Viljamsas ātri vien nonāca vadībā ar 3-1, kad ceturtajā geimā spēja lauzt pretinieču servi. Savukārt jau nākamajā geimā Ostapenko/Putinceva atbildēja ar to pašu, samazinot rezultātu līdz minimumam, bet pēc tam viņām iesākt turpināto tomēr neizdevās, jo amerikānietes guva trīs punktus pēc kārtas un uzvarēja šajā cīņā.

Ostapenko dubultspēļu turnīru līdz ar to noslēdza ar desmit WTA ranga punktiem.

Ostapenko dubultspēlēs startēja kopā ar Putincevu, kura WTA dubultspēļu rangā atrodas tikai 870.vietā, kamēr Latvijas tenisiste dubultspēļu rangā ieņem 210.pozīciju. Savukārt māsas Viljamsas WTA dubultspēļu rangā nemaz neatrodas, taču WTA vienspēļu rangā Serēna ir ilgstoša ranga līdere, bet Venusa ieņem 11.pozīciju.

"Grand Slam" turnīros māsas pirms tam pēdējo reizi dubultspēli aizvadīja 2014.gada ASV atklātajā čempionātā, taču vēl šomēnes viņas piedalījās arī Romas WTA "Premier" turnīra dubultspēlēs, kur gan zaudēja pirmajā kārtā. Francijas atklātā čempionāta dubultspēlēs viņas uzvarējušas divas reizes - 1999. un 2010.gadā.

Ostapenko šī bija pirmā tikšanās ar titulētajām amerikāņu tenisistēm, kuras dubultspēlēs bez 13 "Grand Slam" turnīriem ir izcīnījušas arī trīs olimpiskās čempiones titulus, triumfējot 2000.gadā Sidnejā, 2008.gadā Pekinā un 2012.gadā Londonā.

Latvijas tenisa ranga līdere Ostapenko dubultspēlēs startēja arī gada pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā, kur kopā ar Putincevu cieta neveiksmi pirmajā kārtā.

Jau vēstīts, ka Ostapenko, būdama izlikta ar 32.numuru, cieta neveiksmi arī Francijas atklātā čempionāta vienspēļu turnīra pirmajā kārtā, kad ar 4-6, 5-7 piekāpās Japānas tenisistei Naomi Osakai.

Vienspēļu turnīru Ostapenko noslēdza ar desmit WTA ranga punktu saņemšanu.

Tikmēr vienspēļu turnīru otrās kārtas izdevies sasniegt citiem Latvijas tenisistiem Ernestam Gulbim un Anastasijai Sevastovai.

LETA/ Foto: AFP/SCANPIX/LETA